Studio 100 band zoekt stem

Door De Redactie
Vanaf maandag 28 maart gaat Studio 100 op zoek naar een nieuwe frontman of frontvouw voor de Studio 100 Band. Via een gloednieuw programma op Studio 100 Tv start een grote zoektocht naar de meest geschikte stem. Kobe Van Herwegen zal de presentatie van de afleveringen voor zijn rekening nemen.

Het programma “Studio 100 Band zoekt stem” zal gedurende 5 weken dagelijks te zien zijn op Studio 100 TV en zal in verschillende fases verlopen. Zo zullen de kijkers de eerste week de audities kunnen volgen, in de weken daarop volgen dan de voorrondes, de kwart finales, de halve finales en de finale. De uiteindelijke winnaar van de finale zal het nieuwe gezicht worden van de Studio 100 Band en zal uitgebreid gaan toeren met de band.

Kobe Van Herwegen, die voor het eerst voor Studio 100 TV aan de slag gaat, is bijzonder trots op dit nieuwe programma: “Ik vind het bijzonder leuk dit frisse en nieuwe programma voor Studio 100 TV te mogen presenteren. Nadien zal ik ook de show van de ‘nieuwe’ Studio 100 Band gaan regisseren, iets waar ik ook erg naar uitkijk. Het is heel tof om op zoek te gaan naar aanstormend talent. Tijdens de opnames voelde ik soms echt de zenuwen door het lijf van de kandidaten gieren, en dat deed me terugdenken aan mijn eerste auditie, héél herkenbaar allemaal. Ik ben ook oprecht verbaasd over het niveau van de kandidaten, leuk om te zien hoeveel jong talent er in Vlaanderen rondloopt.”

Volgens Kobe is het ook niet evident om de juiste front te vinden voor de Studio 100 Band: “De muzikanten van de band vormen intussen een hechte vriendenclub die toch al even samenspeelt. Het is dan ook erg belangrijk dat de nieuwe frontvrouw -of man daar 100% bij past. Vandaar dat de bandleden ook diegenen zijn die telkens beslissen welke kandidaten naar de volgende ronde gaan, en wie de wedstrijd uiteindelijk zal winnen.”

Studio 100 Band zoekt stem – vanaf maandag 28 maart 2011 te zien op Studio 100 TV, elke weekdag om 17u

Partner Content