Zo maak je van een oud tafelkleed een fleurige keukenschort (+ win hier een bernette naaimachine)

Door Rani Merckx

Koken is soms ook wel een beetje knoeien. Een keukenschort beschermt je kledij tegen spatten en vegen. Leuker wordt het als je een zelfgemaakt exemplaar rond je middel bindt, toch? Wij doen het je voor!

Upcycling = instant upgrade

Van iets ouds iets nieuws maken: het is een gave die júllie, Crea Bea’s, aardig in de vingers hebben! En wij hebben weer een leuk doe-het-zelf-projectje voor jullie!

Heb jij nog een oud tafelkleed dat echt niet meer op tafel kan? Maak er dan een fleurige keukenschort van! De tijd waarin keukenschorten er saai uitzagen, ligt achter ons. Dus ga gerust voor een streepje kleur, een gek junglepatroon of een zachte basistint.

Kleren? Vlekkeloos! Jij? Maak je zelfgemaakte keukenschort, én ja hoor … jij blijft brandschoon na een rondje kokerellen!

Dit heb je nodig:

  • Vinyl tafelkleed
  • Biaislint (dit is een boordlint waarbij de twee zijranden naar binnen zijn gevouwen)
  • Gewoon lint
  • Kopspelden
  • Schaar
  • Meetlint en meetlat
  • Potlood
  • Rond bord
  • Stikgaren
  • Naaimachine (of doe mee aan onze wedstrijd hieronder, en win een bernette 37) 😉

Meet en noteer eerst de hoogte van het midden van je borst tot het midden van je dijbeen en de breedte van schouder tot schouder en van sleutelbeen tot sleutelbeen.

In 5 stappen naar een zelfgemaakt keukenschort

Zie ze gaan, zie ze gaan … met haar zelfgemaakte keukenschortje aan. Een spatje hier of daar laat jij niet langer aan je hart (én kledij) komen! 😉

1

Stap 1

Stap 1

Leg het tafelkleed op een glad oppervlak en teken het patroon erop (zie tekening en foto’s). Teken de afrondingen voor de schouder met het ronde bord.

2

Stap 2

Stap 2

Knip het getekende deel uit.

3

Stap 3

Leg het biaislint tegen de achterkant van de stof, met de randen gelijk. Stik de zijde van het lint, dat aan de rand van de stof ligt, vast.

4

Stap 4

Plooi nu het lint naar de andere kant en maak gebruik van de bestaande plooien, zodat het een mooie boord vormt. Stik nu de nog losse zijde van het lint vast op de voorkant van de stof.

5

Stap 5

Stap 5

Meet hoeveel lint je ongeveer nodig hebt om de schort rond je nek te dragen. Gebruik de kopspeldjes om het lint te bevestigen. Verwijder de speldjes en naai de uiteinden van het lint vast aan de schort. Doe hetzelfde met twee linten aan de zijkanten, die je achteraan knoopt.

Win een bernette naaimachine t.w.v. 549 euro!

Klik hier voor meer informatie over de naaimachine!

Maak jij graag leuke creaties met naald en draad? Dan is de vernuftige naaimachine ‘bernette’ van BERNINA precies wat jij nodig hebt! Doe dus zeker mee met onze wedstrijd, en wie weet win jij wel zo’n handige naaimachine. Véél succes.

 

 

Deze wedstrijd loopt van 24 april 10 uur tot en met 1 mei 23.59 uur. Wees er dus snel bij!

 

Meer leuke upcycling-ideetjes?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content