© iStock - Naeblys

Tijd voor Corsica

Samen met Visit Corsica

In alle rust genieten van indrukwekkende natuur met voor elk wat wils. Van eenzame azuurblauwe baaien over imposante kliffen tot lieflijke bergdorpjes. Corsica is net wat je nu nodig hebt.

Even ontsnappen en de batterijen opladen. En eindelijk terug die grens oversteken. Want na al dat wandelen in eigen streek hebben we collectief nood om nieuwe horizonten te verkennen. Niet te ver, maar met mooi weer garantie. En zonder over de koppen te lopen. Kwestie van écht zorgeloos te genieten. Corsica, het grootste en misschien wel het mooiste Franse eiland, bedient je op je wenken.

Voor elk wat wils

Ver genoeg om écht weg te zijn, dicht genoeg om vertrouwd te blijven én gezegend met een middellands zeeklimaat en een indrukwekkende natuur die je voortdurend met verstomming slaat. Van ruige bergen en zalige stranden over UNESCO-erfgoed en iconische wandelingen tot charmante stadjes vol historie. Corsica heeft het allemaal. Het bergachtige eiland rijgt de superlatieven aan elkaar en al wie hier voet aan wal zet, is meteen verkocht.

© iStock – CreativeNature_nl

De eerste introductie is dan ook niet mis. Want die 1.000 kilometerlange kustlijn is meteen goed voor een bombardement van natuurlijke pracht en praal. Verlaten, wilde baaien in het zuiden die je in je eentje lijkt te ontdekken, Ostriconi met zijn zonnebadende koeien, de rotsachtige inhammen van Piana, het fijne, parelwitte zandstrand van Santa Giulia, de strandambiance van Calvi…. In Corsica vind je gegarandeerd een strand op jouw maat en tempo. Zonnen, duiken, zeilen, vissen, waterskiën, kajakken, kitesurfen of gewoon pootjebaden, het kan allemaal. Het heldere azuurblauwe water blijft bovendien tot diep in de herfst heerlijk warm. En dat is nog maar het begin.

Adembenemende natuurpracht

Corsica grossiert immers in ongerepte schoonheid die beklijft. Natuurtaferelen met impact. Een van die vele hoogtepunten zijn de witte krijtrotsen in het zuidelijke Bonifacio, een grillig spektakel dat memorabel contrasteert met het azuurblauwe water. Aan de andere kant van het eiland wachten de imposante rode rotsen van het Parque Natural de Scandola. Niet toevallig UNESCO-Werelderfgoed. De rotsformaties torenen boven het water uit en zijn de thuis van valken, arenden en gieren. Onder hen zwemmen tuimelaars rond. Breng dus je verrekijker mee.

© iStock – sanddebeautheil-bonifacio

Het groene binnenland van Corsica moet niet onderdoen. Wel integendeel. La Castagniccia, het dichtbegroeide natuurgebied in het oosten van het eiland, pakt uit met groene heuvels, doorspekt met lieflijke gehuchten waar de tijd jaren geleden al bleef stilstaan. Mag het nog wat meer zijn? Wat denk je van de Monte d’Oro, of de gouden berg, die met zijn 2.389 meter het eiland domineert en je op fantastische panorama’s trakteert. Aan je voeten eindeloze bossen van beuken en dennen en de zee.

Hoogtepunten op wandelafstand

Het lager gelegen Vizzavona, je vertrekpunt voor deze bergtocht, wordt ook door de GR20, de zwaarste GR-route, doorkruist. Sterker zelfs, alle hoogtepunten van dit eiland kun je te voet verkennen. En misschien is het wel net dat wat Corsica zo onweerstaanbaar maakt. ’s Morgens relax je nog met je voeten in het witte zand, ’s middags zit je al met je hoofd hoog in de wolken om ’s avonds vanop een bevoorrecht bergterras een unieke zonsondergang mee te pikken. Natuurfenomenen en emoties bij de vleet dus.

Ontdek meer van Corsica op https://www.visit-corsica.com/nl.

#Explore France