Tips om goedkoper te vliegen

Door De Redactie

Reizen is niet goedkoop, zeker niet voor wat verre afstanden betreft. Nochtans bestaan er wel enkele trucjes om op je vliegbudget te besparen.

 

1. Wees flexibel met je reisdata

Je vergroot de kans op een laag tarief als je niet per se op een bepaalde dag wil vliegen. Meestal geldt: hoe dichter bij het weekend, hoe hoger de tarieven. Bovendien zijn sommige dagen goedkoper dan andere. Tracht zoveel mogelijk flexibel te zijn en bekijk ook de prijzen tot enkele dagen voor en na je voorkeursdatum.

2. Verander je vertrekplaats

Bekijk verschillende vertrekplaatsen. Het is misschien een stukje verder dan Zaventem, maar je kan heel comfortabel de trein nemen naar Schiphol. Bovendien is de luchthaven van Amsterdam een zeer aangename plaats om je wachttijd door te brengen.

3. Boek tijdig

Hoe vroeger, hoe beter, is de algemene regel. Bij de meeste maatschappijen kan je een half jaar tot zelfs een jaar op voorhand boeken. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief van de grote operatoren en wees als eerste geïnformeerd over vroegboekacties (en last minute deals!).

4. Spaar airmiles

Maak je regelmatig gebruik van dezelfde vliegtuigmaatschappij? Word dan lid van hun private memberclub en verzamel airmiles. Het systeem werkt hetzelfde als een lidkaart van een supermarkt. Bij elk ticket dat je boekt, verzamel je punten. Deze zijn in te ruilen voor gratis tickets of nog leuker, een upgrade naar business class!

Partner Content