Tips voor een gouden trip naar de rommelmarkt

Een uitstapje naar de rommelmarkt, waarom ook niet? Rommelen tussen tientallen spulletjes, om uiteindelijk met enkele pareltjes naar huis te gaan. Onze tips voor zorgeloos gesnuister!

Ga vroeg genoeg

De echte rommelmarktfans staan bij het krieken van de dag al te trappelen om de eerste schatten te bemachtigen. Wil je naar de rommelmarkt gaan, dan blijf je best niet te lang in je bed liggen. Want… weg is weg!

Laat je verrassen

Soms lijken de tafels vol hebbedingen een onoverzichtelijke hoop rommel. Maar laat je verrassen, want tussen die vele spullen liggen heel wat dingen die echt wel de moeite waard zijn. Een prachtig vaasje, hét servies van je dromen. Je kunt het er allemaal terugvinden.

Afpingelen mag

Inderdaad, betaal nooit het gevraagde bedrag. Respectvol afpingelen mag, en dat maakt een bezoekje aan de rommelmarkt net zo leuk. Bijna altijd wordt er wel iets van de prijs afgedaan, tenzij je koopt bij professionele brocanteurs.

Kleine dorpjes, grote vondsten

Ga naar kleine dorpen, waar de mensen van het dorp zelf hun spullen komen verkopen. Daar is de sfeer heerlijk gemoedelijk en is het kopen nog zo leuk.

Oneindig veel mogelijkheden

Laat je niet afschrikken door oude meubels die er op het eerste zicht een beetje ‘triest’ uitzien. Je kunt ze makkelijk, goedkoop en heel mooi restaureren. Met kalkverf krijg je bijvoorbeeld prachtige resultaten.

Snel beslissen

Heb je iets gezien dat je echt mooi vindt en absoluut wilt hebben? Niet twijfelen en snel beslissen, is dan de boodschap. Want voor je het weet, is er iemand anders mee weg!

Beeld: Getty Images

Maak van je huis een echte thuis, met deze artikels:

Partner Content