Tips voor een vliegvakantie

Door De Redactie

Heb jij je zomervakantie voor dit jaar al geboekt? Dan is de kans groot dat jij en je gezin met het vliegtuig op reis gaan. Vliegen is leuk maar tegelijk ook best spannend. In dit artikel geven wij je een aantal tips om zonder zorgen aan boord te gaan.

Voor het opstijgen

Draag kledij waarin je je comfortabel voelt en waarin je zonder probleem meer dan twee uur stil kan zitten. Vermijd dus al te strakke broeken en hoge hakken. Wie al eens gevlogen heeft, weet dat het in een vliegtuig koud kan zijn. Doe daarom gesloten schoenen aan en trek meerdere laagjes over elkaar aan. Een t-shirt met een giletje is ideaal.

Per persoon mag je slechts 1 stuk handbagage meenemen aan boord. Die mag niet groter zijn dan 55 x 40 x 20 cm. Vrouwen mogen naast een stuk handbagage ook een handtas meenemen. De hoeveelheid vloeistoffen en gels die je in je handbagage mag meenemen is beperkt. Op de volgende link vind je meer informatie over wat wel en niet in de handbagage mag: http://www.brusselsairport.be/nl/passngr/security/bags_security/

Tijdens het vliegen

De lucht in een vliegtuig is erg droog. Zorg er dan ook voor dat je je lichaam voldoende vocht geeft. Dat kan je doen door veel water te drinken tijdens de vlucht. Neem ook een aantal vochtige doekjes mee. Die kan je gebruiken om je gezicht te verfrissen. Smeer thuis ook al een voedende lipbalsem en extra veel dagcrème op je gezicht. Zo voorkom je dat je gezicht gaat uitdrogen.

Moet jij meer dan twee uur vliegen? Neem dan een boek of tijdschrift mee. Voorzie ook wat speelgoed voor je kinderen. Sta af en toe eens recht tijdens de vlucht en wandel door het gangpad. Anders heb je na het landen gegarandeerd last van stijve spieren.

Heb je snel last van oorsuizen? Steek dan tijdens het landen een kauwgom in je mond. Als je vooraf je plaatsen mag kiezen, is het handig om een plekje vooraan in het vliegtuig te nemen. Het is wetenschappelijk bewezen dat je vooraan minder last hebt van oorsuizen.

Partner Content