Train je geheugen!

Door De Redactie

Op zoek naar een leuke manier om je geest scherp te houden? Haal dan zeker de draagbare spelconsole Nintendo DS in huis en beleef urenlang spelplezier met onder andere de Picross-game!

Zet je hersenen in beweging en train je geheugen dankzij verschillende Nintendo DS-games. Wij zetten de leukste even op een rijtje voor jou!

Picross DS

Het woord Picross is een combinatie van "picture" en "crossword puzzle". Iedere Picross-puzzel bestaat uit een rooster waarvan de vakjes gevuld moeten worden met vierkantjes en kruisjes. Breng je deze missie tot een goed einde, dan krijg je een plaatje te zien. Op de game zijn er meer dan 300 puzzels terug te vinden, dus hou je verstand erbij en probeer die high-score te verbeteren!
Wil je dit spel al even uittesten? Surf dan naar Touch Generations en laat je meeslepen!

Sudoku Master

Gek van Sudoku-puzzels? Probeer dan zeker even de Sudoku Master want zo heb je altijd een hersenbrekende Sudoku bij de hand. Ervaren spelers kunnen zich uitleven in meer dan 400 puzzels, nieuwkomers kunnen de kneepjes van het vak onder de knie krijgen in de Training-stand. Wil je het jezelf toch wat moeilijker maken? Je kan door middel van een timer bijhouden hoe snel je een puzzel oplost. Wedden dat je snel verslaafd raakt?

Brain Training

Dankzij Dr. Kawashima's Brain Training kom je te weten hoe oud jouw brein eigenlijk is. Dit spel is ontwikkeld in samenwerking met de Japanse neurowetenschapper Dr. Ryuta Kawashima en is een verzameling korte mentale oefeningen die speciaal zijn gericht op het helpen stimuleren van je hersenen. Handig aan deze game is het feit dat het maar een paar minuten per dag gespeeld moet worden om toch vooruitgang te boeken!

Big Brain Academy

Voor een leuke stimulatie van je hersenen kan je je inschrijven aan de Big Brain Academy. Vijf verschillende categoriën vermaken en trainen je geest in gelijke mate. Je kan in de game eerst oefenen om dan later tot de echte test over te gaan. Bovendien kan je het ook opnemen tegen vrienden die ook een Nintendo DS en Big Brain Academy hebben. Zo weet je meteen wie de slimste is!

 

Tetris DS

Hou je het liever bij klassiekers die je al kent? Ga dan voor de Tetris DS, een gloednieuwe versie van het puzzelspel dat de wereld al in de jaren '80 veroverde. Het idee is simpel: draai en rangschik vallende blokken om horizontale lijnen te vormen en deze te laten verdwijnen. Hoe meer je speelt, des te sneller de blokken vallen. Snel denken en snel handelen zijn dus de boodschap!

Meer info over deze games vind je hier!

Partner Content