Twilight in vijf cijfers

Door De Redactie

Nu de laatste episode uit de 'Twilight'-saga in de zalen speelt, komt het einde van een tijdperk stilaan in zicht. Bella, Edward en Jacob werden in geen tijd hot en happening en vampiers en weerwolven, gemeengoed.

2003

Voor ze 'Twilight' schreef, had huisvrouw Stephenie Meyer nog nooit een boek gepubliceerd. Maar in de nacht van 2 juni 2003 had ze een droom die ze maar niet kon loslaten en daarom op papier zette. Het eerste 'Twilight'-boek was een feit.

9

Het succes kwam niet vanzelf. 'Twilight' werd door negen uitgeverijen afgewezen voor het gepubliceerd werd.

13

Taylor Lautner, die Jacob Black speelt, was bijna zijn job kwijt. In de tweede 'Twilight'-film 'New Moon' ondergaat Jacob een spectaculaire lichamelijke transformatie. De makers waren bang dat de 16-jarige Taylor niet op tijd fit zou zijn. Maar door maanden te trainen kweekte hij er 13 (!) kilo spieren bij en mocht hij blijven.

5000

Meer dan 5000 acteurs deden auditie voor de rol van Edward Cullen. Stephenie Meyers voorkeur ging uit naar Henry Cavill, maar hij was 24 jaar, al te oud. De rol ging naar Robert Pattinson die in één klap een tieneridool werd.

600

Het verhaal van 'Twilight' speelt zich af in Forks, een klein, regenachtig stadje in Washington. Op het hoogtepunt van de hype steeg het aantal toeristen in Forks met 600 %, hoewel geen enkele scène van de films daar werd opgenomen.

Doe de test!

De bakvissen weten in welk team ze zitten, nu jij nog. Bezwijk jij voor de knappe vampier of de bloedmooie weerwolf? Doe de test!

Het volledige artikel lees je in Libelle 47 pagina 107

Partner Content