Mother serving cookies to her children

Tips voor een geslaagde picknick!

Door De Redactie

In het bos, het park of aan een speeltuin: ga op zoek naar een leuke plek en trek er een dagje op uit met heel het gezin. Met het zonnetje, lekker eten en deze vijf tips zul je gegarandeerd genieten van een geslaagde picknick

De lekkerste hapjes en drankjes inladen in je koeltas en vertrekken, een tof plekje zoeken met je gezin of je vrienden en genieten van het gezelschap, het zonnetje en heel wat lekkers. Wat is er leuker dan picknicken?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het weer in België durft nogal wisselvallig te zijn. Controleer daarom op voorhand of het de hele dag droog zal blijven. Want een picknick in de regen is niet echt hét ideale picknickuitje.

Denk ook goed na over de locatie van de picknick. In het bos, in het park of aan een speeltuin: allemaal leuke plaatsen voor een picknick. Terwijl jij rustig een boek leest, kunnen de kinderen hun energie kwijt op de speeltuin. Zoek vooraf ook op tot waar je met de auto kunt of ga met de fiets. Zo kun je toch mooi picknicken in het groen.

Draag comfortabele kleren

Voor een picknick laat je beter je korte jurk, rok of hoge hakken in je kleerkast liggen. Het zijn ongetwijfeld mooie kledingstukken, maar ze zitten niet echt relaxed. Draag liever comfortabele kleren, die ook nog eens vuil mogen worden. Je weet maar nooit of je dat ene drankje per ongeluk over je heen krijgt. Zonde van die mooie outfit!

Picknickmand

Een goedgevulde picknickmand: het blijft een klassieker. Daarnaast is ook een picknickkleed onmisbaar voor een zonnig dagje uit. Kies voor een picknickplaid, die voorzien is van een waterbestendige laag aan de onderkant. Zo raakt niets doorweekt door een natte ondergrond. Heb je geen picknickplaid? Plaats dan enkele plastic zakken onder een deken. Werkt evengoed en je kunt de zakken achteraf gebruiken om al je afval in op te bergen.

Veel vochtige doekjes

Wie met kinderen gaat picknicken, weet dat vochtige doekjes onmisbaar zijn. Maar ook heel wat volwassenen zullen blij zijn wanneer je het pakje tevoorschijn tovert. Het nadeel aan een picknick is dat je makkelijk morst, voorzie dus schoonmaakdoekjes en voor je kleine spruit misschien een reserve-outfit. Zo blijft iedereen blij én proper.

Houd je eten koel

Houd alles koel in een koelbox of -tas en vermijd zo dat bacteriën mee kunnen peuzelen aan je eten. Je kunt er je hapjes, vlees, vis en andere zaken fris in bewaren. Wees vooral voorzichtig met verse- of zuivelproducten. Stel je koelbox niet bloot aan de warmte, maar plaats ‘m in de schaduw.

Groen picknicken

Ruim na het picknicken steeds je afval op. Ook etensresten gooi je best in een vuilnisbak.

Onze favoriete picknickreceptjes

Die vind je hier.

Shoppen: onze favoriete items

1

Tips voor een geslaagde picknick

picknickmand

Picknickmand, rotan, € 34,95 bij Dille & Kamille

2

Tips voor een geslaagde picknick

Picknickdeken, € 19,99 bij H&M

3

Tips voor een geslaagde picknick

herbruikbare rietjes

Herbruikbare rietjes, € 32,50 bij Libelle Lekker Shop

4

Tips voor een geslaagde picknick

koelbox

Koelbox, € 11 bij HEMA

5

Tips voor een geslaagde picknick

dranktank

Dranktank met kraan en infuser, € 15,99 bij Casa

6

Tips voor een geslaagde picknick

barbecue emmer

Barbecue-emmer, € 9,99 bij Lidl Shop.

7

Tips voor een geslaagde picknick

herbruikbare ijsblokjes

Herbruikbare ijsblokjes, € 4,95 bij Casa.

Lees ook

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content