© Getty Images

Uitwaaien aan zee: deze plekjes zijn de moeite waard

Dat onze Belgische Kust in de zomer razend populair is, hoeven we je zeker niet te vertellen. Maar misschien vind jij het ook wel fijn om ook tijdens koudere dagen aan het strand te wandelen? Deze tips maken lekker uitwaaien aan zee nog zo gezellig!

Bootjes kijken in Nieuwpoort

Eindeloos turen naar de zee doe je vanop het staketsel in Nieuwpoort. De badplaats is niet voor niets een populair wandelparadijs. Je kunt er met gemak uren langs het water slenteren, op het strand struinen en de volledig vernieuwde wandelpaden ontdekken langs de havengeul. Neem je liever de fiets? Dan kun je met gemak een tochtje richting de binnenstad maken terwijl je de frisse zeelucht langs je wangen voelt.

Verse vis proeven in Oostende

Waar kun je beter van verse vis smullen dan aan onze Kust? Spring de trein op richting Oostende en laat je al van aan het station lokken door de vele kraampjes aan de Visserskaai. Met de wind in je haren en een bakje vis of garnaaltjes in je handen (opgepast voor de meeuwen!) wandel je met gemak richting de zeedijk. Voor wie nog een ommetje wil shoppen, zijn de winkelstraten van de stad nooit ver weg.

Langs de duinen in De Panne

Voor eindeloze wandelingen in de duinen, moet je in De Panne zijn. Met maar liefst 350 ha is de kuststad een echt duinenparadijs. Volg de bewegwijzerde paden van Natuurreservaat De Westhoek en je waant je vanzelf even in een stukje sahara aan zee. Ook leuk voor je kinderen, want in het reservaat zijn er verschillende aangeduide speelzones. Ravotten tussen het helmgras, daarvoor nemen we de zandschoenen er graag bij!

Uitwaaien aan zee in De Haan

Voor wie vooral gek is op architectuur, is De Haan een ideale keuze. Wist je dat je hier de laagste en minst bebouwde wandeldijk van de Kust kunt wandelen? En dat met zicht op prachtige overblijfsels van de Belle Epoque. Toch nog zin in een extra rondje duinen? Wandel dan even verder richting Wenduine. Je kunt er gezellig verdwalen op één van de hoogste duinen van onze Belgische Kust.

Nog meer genieten van ‘t zeetje:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content