Hiking. Mid adult women hiker, harvested flowers. Sunset, alpine mountain landscape. Scenic mountain view with colorful vibrant wildflower meadow. A sea of magic pink flowers in field.

Vakantietip in eigen land: de Libelgië-wandeltocht

Door De Redactie

Leve een ontspannende vakantie in eigen land, leve Libelgië! En het Zomerhuis van Libelle in Zutendaal is dé perfecte uitvalsbasis voor dat ultieme viva vakantiegevoel!

Een hele zomer lang geven we uit-tips in eigen land waarbij onze Libelgië-wandeltocht zeker niet mocht ontbreken!

Wandel in het Limburgse Toscane

Wist je dat je in Limburg de sfeer van Toscane kunt opsnuiven?

  • Volg vanaf de toegangspoort Lieteberg de wegwijzers met de blauwe ruit (9,3 km) en je ontdekt opvallende Italiaans-ogende coniferen. Het is de Vlaamse familie van deze kleine naaldboom: de jeneverbes. De naam verklapt dat de jenever vroeger van deze bessen gestookt werd. De struik was zó populair dat die bijna was verdwenen.
  • De route voert je langs meer moois van het Nationaal Park Hoge Kempen: grote stiltestenen met poëtische teksten, de heide van de Bezoensberg en de Hesselsberg, een blotevoetenpad (3 km), rustige bossen met afwisselend kleine weilanden, maar vooral … veel stilte. www.nationaalparkhogekempen.be
  • Vraag alvast je wandelkaart aan de Landal Mooi Zutendaal-receptie!

Verrassing op woensdag!

Middenin het prachtige Landal Mooi Zutendaal staat ook het Libelgië Zomerhuis, waar je iedere woensdag tussen 11 juli tot en met 8 augustus meer dan welkom bent voor …

  • een lekker hapje en huisgemaakt drankje
  • een gezellige babbel
  • een welverdiende pauze met uitzicht op de de heide en bossen

Lees er hier alles over en kom dus zeker langs!

Benieuwd naar hoe het Zomerhuis eruitziet? We geven je graag een voorsmaakje:

 

Tip: is één dagje te kort?

Boek ook een bungalow van Landal Mooi Zutendaal en je logeert een weekend, midweek of weekje in de Limburgse natuur waar je kunt genieten van deze Toscaanse sferen én van waaruit je ook deze wandeling kunt maken.

Een bungalow boek je vanaf € 400 op www.landal.be

Win een weekend voor 8 personen in het Libelgië Zomerhuis!

Partner Content