VIDEO! 7 toppers in de Kempen, om te genieten met z’n tweetjes of met het hele gezin

Samen met Toerisme Kempen

Verdwalen rond de 101 meren in Mol, genieten van Geelse gastvrijheid, plezier maken in kinderparadijs Kasterlee, proeven van het buitenleven in Turnhout, 900 jaar geschiedenis ontdekken in Westerlo, wegdromen in het romantische Lier, op avontuur in de natuur in Hoogstraten en gezellig nakaarten in Turnhout: reisjournaliste Sophie ontdekte 7 toppers in de Kempen. Om lekker dichtbij te genieten met z’n tweetjes of met het hele gezin!

Tip 1: Glamping in Geel

Wakker worden in een glampingtent met vijverzicht en de zon zien ondergaan van op een vlonderpad in de Mosselgoren. Zo verrassend is gastvrij Geel!

Tip 2: Adrenalinekicks in Hoogstraten

Koeien uitlaten? Check! Waveboarden? Check! Hoogtevrees overwinnen? Check! In Hoogstraten verleg je je grenzen!

Tip 3: Kinderparadijs Kasterlee

Ssst, in Kasterlee slaapt er een reus onder de grond!  En spotte je zijn kunstzinnig vriendinnetje al? Zet je zintuigen op scherp zodat je deze Slapende Reus kunt horen, voelen en ruiken…

Tip 4: Cruisen in Lier

De allures van een stad en de charmes van een dorp. Of het beste van twee werelden. Dat krijg je in Lier geserveerd. Inclusief eeuwenoude Lierse Vlaaikes. Niet geschikt voor hongerige kijkers.

Tip 5: Mol, het land van 101 meren

Soms is trop trop. In Mol bijvoorbeeld. Waar je niet alleen op die wondermooie meren vaart, maar ook geniet van een picknick op de oever. Idyllischer wordt het niet!

Tip 6: Het betere buitenleven in Turnhout

Van een bloeiende stadsboerderij over een b&b met balkende ezeltjes tot een heerlijke korte-keten- picknick in het groen. Turnhout charmeert meteen.

Tip 7:  Wonderlijk Westerlo

Wist je dat de Norbertijnen Westerlo boetseerden? En dat de Abdij van Tongerlo nog altijd de plek bij uitstek is om écht tot rust te komen? Hier hoor je de stilte!

Heb je de smaak van  de Kempen te pakken? Ontdek hier dan nog meer mooie plekjes.