Vlaamse King of Trash?

Door De Redactie
De Vlaamse Overheid en het bedrijfsleven dagen Vlaamse jongeren uit om op een creatieve manier met zwerfvuil om te gaan.

De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij en FOST Plus lanceren in opdracht van de Vlaamse minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur een nieuwe campagnegolf, specifiek gericht op het aanpakken van zwerfvuil via jongeren. De campagne start midden september op TV, in de bioscoop en in een aantal jongerenmagazines. Hoogtepunt van de campagne is de wedstrijd: wie wordt King of Trash?

Jongeren worden aangemoedigd om zwerfvuil niet op de straat te werpen, maar het op een originele manier in de vuilnisbak te doen belanden. Heel cool en met veel show. Met de wedstrijd willen de OVAM en FOST plus jongeren tussen 12 en 18 laten stilstaan bij deze problematiek en ze stimuleren om hun lege broodjeszak, sigarettenpeuk,… in de vuilnisbak te werpen. Er wordt aan de jongeren gevraagd om een filmpje te uploaden waarin ze op een creatieve manier hun vuil in de vuilnisbak gooien. De maker of maakster van de leukste inzending wordt uitgenodigd in de TMF studios en daar wordt de stunt overgedaan. De wedstrijd loopt van 17 september tot 2 oktober.

Alle filmpjes zullen te zien zijn op www.indevuilbak.be/kingoftrash. Wie wil deelnemen kan vanaf 10 september surfen alle info over deze wedstrijd vinden op www.indevuilbak.be.

Partner Content