Vlinders tellen

Door De Redactie
Tijdens het weekend van 4 en 5 augustus roept Natuurpunt iedereen op om mee te speuren naar vlinders in de tuin want dat weekend is er een nationale telling van dagvlinders.

Vlinders vertellen over de kwaliteit van ons leefmilieu omdat ze bijzonder gevoelig zijn en snel reageren op veranderingen. Uit een aantal plaatselijke onderzoeken is gebleken dat er heel wat verschuivingen zijn in aantallen en verspreiding van de dagvlinders. Maar het is niet geweten of deze verschillen ook een nationale trend zijn. Daarom start Natuurpunt dit jaar met een telling van vlinders in de tuin.

Iedereen kan tijdens het weekend van 4 en 5 augustus meedoen door in de tuin vlinders te zoeken, te tellen en te benoemen. Hoe meer mensen meedoen, hoe waardevoller de gegevens zijn natuurlijk.

Hoe neem je deel? Heel eenvoudig…als je vlinders opmerkt in je tuin, zoek je op welke soort (dit kom je te weten in de brochure van Natuurpunt) het is. Op de website www.natuurpunt.be/vlindermee kan je nadien je waarnemingen ingeven. Je vindt er trouwens ook tips om je tuin vlindervriendelijk te maken.

Partner Content