Volg Mowgli de jungle in

Door De Redactie

Op een dag doet Vader Wolf een vreemde ontdekking in de jungle. Het is Mowgli, het mensenkind. Vader Wolf neemt Mowgli mee naar zijn wolvenhol waar Mowgli opgroeit tussen de wolven. Maar kan een mensenkind wel in de jungle wonen?

Baloe, de vrolijke honingetende beer, neemt Mowgli mee op pad en leert hem alles over de jungle. Zo moet Mowgli leren hoe je mieren en vissen en leeuwen en vogels kan verstaan en hoe je veilig voedsel kan verzamelen. Bagheera, de zwarte panter, gaat met hen mee om Mowgli te beschermen. Op hun tochten door de jungle ontmoeten ze ook Ka, de slang.

Ka, Baloe en Bagheera doen er alles aan om Mowgli te beschermen tegen een hele bende apen en vooral tegen Shere Kahn. De tijger Shere Kane denkt dat Mowgli niet thuishoort in de jungle.

Mowgli wordt stilaan ouder. Kan Mowgli in de jungle blijven wonen, tussen zijn dierenvrienden? Of wordt het tijd dat hij mensenmanieren leert en terugkeert naar het mensendorp?

In deze moderne heruitgave van 'Het Jungleboek' neemt Aby Hartog je opnieuw mee naar de jungle. Aby Hartog herschreef de klassieker van Rudyard Kipling in een hedendaagse schrijfstijl. Het resultaat is een spannend en vlot leesbaar boek voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De prachtige tekeningen in het boek zijn van Helen van Vliet.

Jungleboek van Aby Hartog en illustraties van Helen van Vliet
ISBN 978 90 5247 4564
Prijs: 13,95 euro
Van 7 tot 12 jaar

 

Partner Content