Group of People Waving Belgian Flags in Back Lit; Shutterstock ID 271809926

Vlaanderen pakt uit met Rode Duivels-fandorpen!

Het is bijna zover: op 13 juni barst de Rode Duivels-gekte weer los! Dan speelt ons nationaal elftal een eerste match tegen Italië. Zin in een voetbalfeestje? Bijna overal in Vlaanderen kun je de Duivels op groot scherm toejuichen. Leuk nieuwtje: bijna elk supportersdorp legt vrouwen extra in de watten!

Dat vrouwen de beste supporters zijn met de luidste stem, wisten we al langer! De organisatoren van de Rode Duivels fanclubs zien ons dan ook graag komen!

Rode Duivelinnen, verenig u!

Antwerpen

Het grootste supportersdorp van Antwerpen vind je op de gedempte Zuiderdokken waar zo’n 15 000 fans mee kunnen genieten van de voetbalsfeer. Maar ook op de Groenplaats staat een groot scherm met vele extraatjes voor 5000 supporters. Zo is er tijdens de wedstrijd tegen de Italianen een speciale ‘ladies night’ gepland.

Mechelen

Het Duiveldorp in Mechelen wordt allesbehalve een mannenbastion. Denk aan strandstoelen, cocktails en knappe obers… De vrouwelijke fans zullen er in de watten worden gelegd. Maar uiteraard is iedereen welkom. Er is plaats voor 10 000 toeschouwers.

beeld: Photo News

Genk

Ook het Football Plaza aan de Limburghallen in Genk denkt aan de vrouwelijke supporters. De toegang is er op 13 juni voor alle vrouwen gratis én ze krijgen bovendien nog tal van cadeautjes. Na de wedstrijd schud je de beentjes nog eens los op de afterparty. Ambiance verzekerd!

Oostende

In Oostende weten ze van aanpakken. ‘Viva La France’ op de Oostendse Wellington-renbaan wordt omgetoverd tot een sfeervolle thuishaven van de luidste ambiancemakers. Sterrenchefs serveren topdiners in de loges, oud-internationals geven er hun analyses en bekende artiesten zorgen voor een spetterende afterparty. Voetbal wordt plots zoveel leuker!

Gent

Ook de modernste voetbalarena van ons land, het Ghelamco stadion in Gent, wordt ondergedompeld in de la douce France-sfeer. Met live optredens en gezellige bars beleef je zelfs als niet-voetballiefhebber een avond vol ambiance! Een gezellig uitje onder vriendinnen? Hier zit je zeker goed!

beeld: Yves Masscho

Brussel

Wegens de terreurdreiging komt er dan toch geen groot scherm op het Beursplein voor het EK voetbal in Frankrijk. Als de Rode Duivels de halve finale of finale spelen, komt er misschien aan het Koning Boudewijnstadion wel een groot scherm, zoals tijdens het WK in 2014. Maar overal in onze hoofdstad vind je schermen in cafés en op pleintjes dus ook daar zit je zeker goed!

Partner Content