Voordelig skiën met de kids

Door De Redactie

Zelfs in tijden van economische crisis binden we graag de latten aan. Vertrek je met het hele gezin, dan neemt een skivakantie vaak een flinke hap uit het budget. Hier geven wij enkele tips waarmee een reis naar de sneeuw toch nog betaalbaar blijft.

1. Profiteer van vroegboekkortingen en aanbiedingen

Grote touroperators bieden tientallen euro’s korting als je vóór een bepaalde datum je wintersportvakantie boekt. Heb je deze kans gemist, controleer dan regelmatig wat er in de aanbieding is. Je kunt ook een goedkope reis zoeken op gespecialiseerde vergelijkingssites als Orbiville.be.
 

2. Ga buiten de schoolvakanties

Heb je nog geen schoolgaande kinderen, ga dan buiten de drukkere, duurdere schoolvakanties.
 

3. Kies een klein en voordelig skigebied

Kies een skigebied waar de skipassen en eventueel ook de skilessen goedkoper of zelfs gratis zijn. Denk er ook om dat kleine, minder bekende skigebieden vaak voordeliger zijn, zowel wat betreft verblijf als wat betreft skipas en -materiaal.
 

4. Skikledij en -uitrusting kunnen vaak goedkoper

Een goede ski-uitrusting kost een aardige cent. Je kunt erop besparen door buiten het seizoen of tweedehands te kopen. Lenen en huren behoren ook tot de mogelijkheden. Kies je voor het laatste, boek dan op voorhand je materiaal online. Je bent beslist goedkoper af. Skikledij is een mooi verjaardagsgeschenk. Of misschien een ideetje voor het wenslijstje aan de Sint of de Kerstman? NB: Bespaar niet op veiligheid! Koop handschoenen, skibril en helm graag nieuw.
 

5. Vermijd het dure bergrestaurant

Kies voor het goedkopere restaurant in het dal. Verblijf je in een appartement aan de piste, dan ga je uiteraard daar lunchen. Picknicken is een andere optie.

Zoek hier een goedkope skivakantie
(Bron: www.orbiville.be)

Partner Content