Vrijwilligers DrugLijn gezocht

Door De Redactie
In het najaar start de DrugLijn met een nieuwe opleiding voor kandidaat-vrijwilligers. Momenteel is de wervingsprocedure dus in volle gang. Voel jij je geroepen om vrijwilliger te worden?

De DrugLijn is een informatiedienst waarbij iedereen terecht kan met vragen over alcohol, drugs, medicatie, gamen, gokken,…. Vragen van ouders of jongeren worden er beantwoord via e-mail, telefoon en skype. Per jaar worden er zo’n 6.000 vragen beantwoord en daarvoor zijn heel wat helpende handen en luisterende oren nodig.

De DrugLijn is op zoek naar mensen die hun horizon willen verbreden en taboes willen helpen doorbreken door als vrijwilliger aan de slag te gaan. Lijkt het je wat om deel uit te maken van die groep? Dan is het vrijwilligerswerk misschien wel iets voor jou!

Voorkennis over alcohol en andere drugs is niet nodig. Belangrijker is dat je uit het juiste hout gesneden bent en over de juiste vaardigheden beschikt. Interesse in thematiek, ruimdenkendheid, communicatief zijn en de nodige draagkracht hebben, zijn essentieel. Je bent minstens 21 jaar en je kan je wekelijks vrijmaken voor drie uur vrijwilligerswerk in Brussel. Ook deelname aan vormingsavonden hoort bij je engagement.

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op via deze pagina!

Partner Content