Vrouw met een missie: Nathalie De Pessemier heeft een artistiek atelier voor mensen met een mentale handicap

Vrouw met een missie: Nathalie De Pessemier heeft een artistiek atelier voor mensen met een mentale handicap

Nathalie ging een driejarige bachelor gezinswetenschappen studeren en liep stage in een beschutte werkplaats voor mensen met een handicap. Op een dag ging ze mee op bezoek in een kunstatelier voor mensen met een mentale handicap in Brussel. Ze was meteen geraakt door de sfeer die daar hing. Zoiets wilde ze ook doen, maar dan in Antwerpen. Een artistiek atelier voor mensen met een mentale beperking. Twee jaar geleden werd op die manier de vzw KunST+ geboren.

De bedoeling was om net die personen aan te trekken die heel erg gedreven zijn en creatief bezig willen zijn. Talent is op zich niet zo heel belangrijk. Vzw KunST+ heeft twee begeleiders voor zes personen. De deelnemers mogen zelf hun onderwerp en materiaal
kiezen. De begeleiders helpen de toekomstige kunstenaars echt zoeken naar hun persoonlijkheid.

Het atelier is ondergebracht in een iets duurdere buurt midden in de maatschappij. Daar werd bewust voor gekozen. De meeste instellingen of crea-ateliers zitten verscholen. Niemand ziet ze. Vzw KunST+ wilde echt een huis met een groot raam zodat mensen die voorbijkomen, zien wat ze doen. Dat werkt drempelverlagend langs beide kanten.

Meer weten?
Vzw KunST+, www.kunstplusvzw.net

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)