Vrouw onder vuur: Birgit Van Mol

Door De Redactie

Ze was de strenge juf van Herexamen en een van de populairste ankers van het Nieuws op vtm. Maar wist je ook dat ze in Barcelona haar hart verloor?

Quote van de week: "Ik neem op feestjes geen extreme standpunten in, want ik ben een nieuwsanker en ik moet neutraal zijn". Wat vind jij hiervan? Geef jouw commentaar onder dit artikel! Of lees het interview met Birgit Van Mol hieronder!

Om haar stijlvolle look en huich-r kan niemand heen. Maar eigenlijk weten we weinig van Birgit Van Mol (40). Dat ze mensen samenbracht via haar radioprogramma, dat ze een zoontje heeft met haar grote liefde René Brouwers en dat ze als geen ander het nieuws van 13 uur naar haar hand zet. In dit gesprek onthult ze nog wat meer over zichzelf. Dat ze blij is dat Lynn Wesenbeek ouder is dan zij. Dat Dany Verstraeten haar uit haar concentratie brengt tijdens het Nieuws. En dat ze af en toe een schop onder de poep nodig heeft.

Radiopresentator Sven Ornelis: Heb je nooit heimwee naar de schminkloze anonimiteit van (geloof-, hoop- en liefdes)radio?

Birgit: "Af en toe wel. Omdat radio zo'n apart medium is. Onlangs, toen we Donna hebben begraven, heb ik nog eens een uurtje in de studio gezeten, en ik heb ervan genoten. Het gaat snel en er is directe interactie met je luisteraars, zeker bij de Geloof-, Hoop- en Liefdesshow. Schminkloos? Graag. De meisjes van de schmink zullen het niet graag horen, en ik geef toe, ze kunnen soms wonderen verrichten, maar als ik vrijaf heb, ben ik blij dat ik geen make-up op hoef. Maar anonimiteit? Dat is relatief, want ook radiomakers zijn tegenwoordig bekende gezichten."

Acteur Dimitri Leue: "Ben je zelf al een keer echt kapot geweest terwijl je het nieuws moest lezen?"

Birgit: "Bij de begrafenis van Guido De Praetere had ik het echt moeilijk. Het leek alsof ik in die kerk zat in plaats van op mijn set. Ik voelde het verdriet van al mijn collega's en Koen en Kris zongen "Afscheid van een vriend". Dat kon me niet onberoerd laten. Ik was zo verrast omdat ik weer in beeld kwam, dat het even duurde voor ik mezelf weer onder controle had."

Zanger en acteur Eric Baranyanka: "Is er een plek op de wereld waarvan je denkt: hier had ik geboren willen worden?"

Birgit: "Ja. In Spanje voel ik me altijd thuis. Toen ik als heel jong kind voor het eerst met mijn ouders in Barcelona kwam, zei ik: hier zou ik kunnen wonen. Wat mijn ouders heel vreemd vonden. (lacht) Dat gevoel is gebleven. Ik heb geen verklaring. Ik denk dat het de sfeer is die er hangt, misschien past die bij mijn persoonlijkheid. Als we een reisje plannen den ik: deze keer gaan we ergens anders naartoe, maar toch trek ik vaak weer naar Barcelona. Ik praat ondertussen een mondje Spaans, puur opgepikt door er veel te komen."

Lees het volledige interview met Birgit Van Mol in Libelle 15 (9 april 2009)

Partner Content