Vrouw onder vuur: Ilse Van Hoecke

Door De Redactie

Ketnet-wrapper, Madam op Radio 2, mama van Lars en Lou. Ilse Van Hoecke (34) is een vrouw met veel gezichten. Zij wordt deze week op de rooster gelegd door tien bekende mannen!

Je moet het even met Anja Daems en Cathérine Vandoorne doen bij de Madammen op Radio 2, want Ilse Van Hoecke heeft net haar zoontje Lou op de wereld gezet. Na jaren als tv-gezicht, met een palmares als Ketnet-wrapper en programma's als De Nationale Test, Pluk De Dag en de Grote Geschiedenisshow, verhuisde Ilse naar de radio. Omdat het daar om interviews en verhalen draait, voelt ze zich daar kiplekker. Want zoals Ilse weet, is een interview op zijn best als het gewoon een fijn gesprek is. Zoals je hieronder kan lezen.

Minister Bert Anciaux: "Wat veranderde er het meest ingrijpend toen je mama werd?"

Ilse: "Het feit dat er persoontjes in je hoofd zitten die er nooit uitgaan. Lars en Lou zijn altijd aanwezig, ik ben nooit meer echt alleen. Die onvoorwaardelijke liefde is een aangenaam gevoel, het geeft vreugde en energie, maar het betekent ook meer zorgen. Ik denk dat je je daarom niet kan voorbereiden op het moederschap. Toen Lars geboren werd, was alles nieuw en anders, er kwam zoveel bij kijken en zelf mijn relatie veranderde. Maar het is wel de mooiste verandering die ik me kan voorstellen."

Ketnet-wrapper Kobe Vanherwegen: "Wat is het leukste, tv of radio en waarom?"

Ilse: "Een onmogelijke vraag. Ik heb altijd graag voo tv gewerkt en zal dat in de toekomst zeker met veel plezier nog doen. Maar radio is wel oneindig veel leuker dan ik oorspronkelijk dacht. Ook omdat ik een teamspeler ben. Ik heb vijf jaar gepiekt met zondagavondprogramma's enzo. Een heel rijke periode, maar ook een beetje eenzaam. Ik had niet echt collega's, trok van redactie naar redactie, maar hoorde nergens echt thuis. Bij Ketnet waren we wel een soort familie en nu heb ik dat weer een beetje. Ik ben elke ochtend blij om samen met die mensen aan hetzelfde ding te mogen werken."

Acteur Steph Goossens: "Weet je waar je niet goed in bent?"

Ilse: "Moeilijke vraag. Grote Showdingen. Of een quiz leiden. Dat zou niets voor mij zijn denk ik. Chapeau voor wat Tom Lenaerts doet in de Pappenheimers, of Erik Van Looy in De Slimste Mens."

Het volledige interview met Ilse Van Hoecke lees je in Libelle 14 (2 april 2009).

Partner Content