Wandelen door de koele bossen van de Groene Gordel

Haaaaa, de Groene Gordel, een heerlijk stuk natuur in bruisend Vlaams-Brabant. Als de temperaturen de hoogte in schieten, zoeken we met plezier verkoeling in de bosrijke omgeving. Deze wandelingen hou je dus maar beter goed in je achterhoofd voor warme (na)zomerdagen.

De Bertemboswandeling

Een pareltje van een wandeling mét tussenstop aan speelbos ‘t Vossenhol voor de allerkleinsten. Je wandelt rustig door het Bertembos en Eikenbos, goed voor 7,2 km kuierplezier. Zin in wat cultuur onderweg? Dan hou je best even halt aan de Sint-Pieterskerk in het dorpscentrum. Extra pluspuntje in het voorjaar: de heerlijke geur van de bosanemonen.

Klik hier voor meer informatie over de wandeling.

De Schavaaiwandeling

Geen wegwijzers bij deze wandeling, wél handige knooppunten om te volgen. Vertrekken doe je in het oude dorpscentrum van Bierbeek. Maar je laat de bewoonde wereld al snel achter je terwijl je door het Mollendaalbos en stukjes van het Meerdaalwoud en Kolenwoud wandelt. Een wandeling van 8 km met een flinke dosis boswegen en weidse akkers op je pad, za-lig.

Klik hier voor meer informatie over de wandeling.

De IJsewandeling

Tijdens deze wandeling van 8,9 km volg je opnieuw met gemak het knooppuntennetwerk. Starten doe je in Huldenberg, waar je makkelijk van landbouwgebied richting het kasteeldomein wandelt. Van daaruit krijg je een mooi zicht op de beboste valleihellingen. Je wandelt al snel richting het Margijsbos, waar je in de koelte langs de IJse wandelt. Deze wandeling vergt wel wat uithouding, door de steile hellingen van de IJsevallei.

Klik hier voor meer informatie over de wandeling.

Deze wandelingen zijn ook erg de moeite waard:

Partner Content