Warm deken over de Gentse nacht

Door De Redactie
Op 27, 28 en 29 januari valt een warme deken over de Gentse nacht. Als het daglicht wijkt voor de nacht, verandert de stad. De niets aan de verbeelding overlatende wereld bij daglicht maakt plaats voor speelse schaduwen, verlichte gevels en zacht schijnsel over straten en pleinen. Fantasie en magie krijgen zo de bovenhand.

De nacht vormt die drie dagen het decor van het eerste gratis lichtfestival. 20 kleurrijke lichtkunstwerken uit binnen- en buitenland zorgen voor verwondering langs een winters parcours in de Gentse binnenstad.

Het brandende Belfort is een warme gloed, een feeëriek sprookje tegen de gevel op de Korenmarkt, speelse lichtgevende eendjes in het water,… Ieder kunstwerk verrast en brengt de donkere stad tot leven.

Een 20-tal internationaal gerenommeerde kunstenaars en lichtontwerpers zullen je tijdens de donkerste dagen van het jaar langs een 5 km lang parcours leiden. Op verschillende locaties, zowel binnen als buiten, is het werk te zien van kunstenaars die met licht spelen.

Op zaterdag 29 januari vind op het Sint-Baafsplein vanaf 19.30u een performance plaats waarbij 800 nachtlampjes de woorden “HIER LICHT GENT” zullen vormen. De gewone straatverlichting wordt gedurende enkele uren gedoofd, maar het zal pas echt mooi worden als er zoveel mogelijk Gentenaars participeren. Vanaf 10 januari kan je jouw nachtlampje binnenbrengen bij het NTGent, om zo één van de lichtpuntjes in het donker te zijn!

Meer info: www.lichtfestivalgent.be

Partner Content