Warre Borgmans en Ianka Fleerackers leiden kids door Hasselt

Door De Redactie
Jeugdauteurs Ed Franck en Kolet Janssen schreven verhalen voor een unieke mp3-luisterroute voor kinderen doorheen Hasselt. Warre Borgmans en Ianka Fleerackers zorgden voor de stemmen.

Ed Franck en Kolet Janssen behoren tot de kruim van de Vlaamse jeugdauteurs én ze hebben beiden een band met Hasselt. Ze gingen dan ook enthousiast in op de vraag van Het Stadsmus, het Literair Museum en de erfgoedcel van Hasselt om verhalen te schrijven voor de mp3-luisterroute “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” voor kinderen doorheen Hasselt. Ed en Kolet wandelden samen door Hasselt, gaven hun ogen de kost en kregen ideeën voor mooie verhalen. Acteurs Warre Borgmans en Ianka Fleerackers brachten de verhalen met hun stemmen tot leven.

Een geheimzinnige stem neemt gezinnen met kinderen en (school)groepen mee op een tocht langs de mooiste plekjes van Hasselt. Hij vertelt grappige, spannende en griezelige verhalen op kindermaat en laat de kinderen zo op een andere manier naar de stad kijken. Zo zien ze dingen die andere mensen niet zien. Onderweg kunnen ze ook enkele opdrachten oplossen.

De luisterroute voor kinderen is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Een volwassene begeleidt de kinderen tijdens hun tocht door de stad. Ook leerkrachten kunnen met hun klas deze luisterroute volgen. De leerlingen luisteren individueel naar de verhalen, maar werken samen om de opdrachten tot een goed einde te brengen. De luisterroute sluit aan bij de eindtermen muzische vorming, Nederlands, wereldoriëntatie en sociale vaardigheden.

De mp3-luisterroute begint en eindigt in Het Stadsmus en duurt 2 uur. Je kan een mp3-speler huren (1 speler per persoon) aan € 1 p.p. in Het Stadsmus. Dit is inclusief plannetje en een verrassing op het einde. Je kan ook met je eigen mp3-speler op pad gaan en de wandeling vanaf 2 september 2010 (zonder verrassing op het einde) gratis downloaden op www.hetstadsmus.be, via de website van de Erfgoedcel Hasselt, www.erfgoedcelhasselt.be of via de website van het Literair Museum, www.literairmuseum.be. Klassen moeten op voorhand boeken bij Het Stadsmus. Zij kunnen de luisterroute wandelen op alle schooldagen vanaf 9 uur, met maximaal 30 leerlingen. De eerste 50 klassen die de luisterroute boeken, krijgen een gratis boek van Ed Franck of Kolet Janssen voor de klasbibliotheek.

Partner Content