Wat mag er in je handbagage?

Door De Redactie
Voortaan neem je niet meer zomaar mee wat je wilt in je handbagage op het vliegtuig.

  • Vloeistoffen in flesjes of tubes van maximum 100 ml mogen alleen nog mee als ze in een afsluitbare, transparante plastic zak zitten van maximaal één liter. Niet alleen je flesje water, maar ook je douchegel, haargel, mascara of tandpasta moeten eraan geloven. Elke passagier heeft recht op één zak.
  • Moet je bepaalde geneesmiddelen steeds bij je houden? Dat mag, maar je moet wel een voorschrift van de dokter kunnen voorleggen dat het geneesmiddel noodzakelijk is.
  • Babyvoeding voor tijdens de vlucht mag mee aan boord.
  • Mag je nu niks meer kopen in de taxfreeshop? Natuurlijk wel, maar wat je koopt moet in een verzegelde zak aan boord van het vliegtuig komen en deze zak mag niet worden geopend. Je moet ook tot het einde van je reis je aankoopbewijs kunnen voorleggen.
  • Noodzakelijke medicatie en eventuele taxfree aankopen die je doet op de luchthaven of in het vliegtuig, mogen bovenop de toegelaten maximum hoeveelheid (1 liter dus) gerekend worden.

Deze maatregelen gelden vanaf 6 november 2006 voor alle passagiers die vertrekken van een luchthaven in de Europese Unie, Noorwegen, IJsland of Zwitserland, ongeacht je bestemming.

Voor meer info: FOD Mobiliteit en Vervoer

Partner Content