W@=D@: wat is dat?

Door De Redactie

Al gehoord van W@=D@? Da's een nieuw tv-programma op Ketnet en Eén over andere culturen.

Maar W@=D@ is nog veel meer: een leuke website, een theatervoorstelling, een magazine, evenementen…  

De breinen achter W@=D@ (spreek uit: watisdat) zijn acteurs Dimitri Leue en Pieter Embrechts, en cultuurfilosoof Kristoff Leue. Met hun productiebedrijf Sancta Media laten je ze met plezier alle hoeken van de wereld zien. Samen met partners Eén, Ketnet, Telenet, Sanoma Magazines en HETPALEIS zorgen ze voor vier 'incheckbalies' waar je kunt vertrekken. Instappen maar!

1. Start!

Ga naar Ketnet of Eén en volg de serie W@=D@ van november 2006 tot en met februari 2007. Elke week een avontuurlijk reisverhaal dat je de grote cultuurtradities uit India, Mali, Mexico en het verre China laat verkennen. Iets voor de ontdekkingsreiziger in jou!

Elke zondag op Ketnet (10.20 uur) en op Eén (18.30 uur)

2. Op naar het theater

En dan… naar het theater. Naar de grote zaal van HETPALEIS, om precies te zijn. Dimitri Leue en Pieter Embrechts spelen er vier producties – elke maand één – en kregen daarvoor hulp van cultuurfilosoof Kristoff Leue, dramaturge Hanneke Reiziger, scenograaf-fotograaf Stef Stessel en kostuumontwerpster Lieve Pynoo. In november spelen ze in India, in december verhuizen ze naar Mali, hou januari vrij voor een trip naar China en in februari maak je met hen rechtsomkeer naar Mexico.

  • In november 06: De Blinde Koning, de Mahabharata door de ogen van een blinde
  • In december 06: Sunjata, de leeuwenkoning van Mali
  • In januari 07: Kumari, zen of niet zen?
  • In februari 07: Mixico Impossible of de noodlottige geschiedenis van Charlotte Van Saksen-Coburg

3. Surfen op de site

Nóg een virtuele incheckbalie voor je wereldreis is watisdat.be. Fantastisch toch: via deze site ben je in een paar klikken in Mali, Mexico, India of China. Waarom zijn koeien heilig in India? Waarom is maïs cultuur en geen natuur? Makkelijk te checken op watisdat.be vanaf november 2006. Je vindt er elke week nieuwe docuclips, raps en een I LOVE CULTURE-forum.

Bekijk hier de docuclips bij elke aflevering.

  • week 1: Teotiuacan * De Azteken * Mexico Stad 

4. Thuis in het tijdschrift

En dan is er vier maanden na elkaar ook nog het W@=D@ magazine van Sanoma Magazines, vol info over dit initiatief, dat een crossmedia-project wordt genoemd, rond een multimediale wereldreis, met een prachtig verhaal van Dimitri Leue en met een verfrissende en hoogst originele lay-out van Steven Depaemelaere en Pieter Gaudesaboos.
Het W@=D@ Magazine Mexico is nu te koop voor € 5,-.

Partner Content