Weekendtip: zalig fietsen langs de Vlaamse paarse vlasvelden

In juni staan de vlasvelden opnieuw in bloei! Wie wil genieten van het magische uitzicht in volle glorie moet er snel bij zijn: de paarse bloemetjes zijn slechts één maand te bezichtigen.

Paarse magie

Leuk nieuws voor natuur- en bloemliefhebbers: vanaf juni staan de vlasvelden opnieuw in volle bloei. Denk aan een rustgevende fietstocht tussen een zee van lila bloempjes doorheen het platteland. Zalig! Wacht niet te lang, want na een kleine maand is het lavendelkleurige schouwspel alweer voorbij.

vlasbloem

Fietsontdekkingstocht

Museum Texture uit Kortrijk wijst je de weg langs idyllische paden en brengt voor jou ongeveer 1.600 bloeiende vlasvelden in Vlaanderen in kaart. Op vlasveldeninvlaanderen.be kun je terecht voor alle insidertips!

“Een vlasbloem bloeit maar enkele uren. Elk jaar wordt het zaad ook op een andere locatie gezaaid, zo putten we de bodem niet uit. Extra leuk voor bezoekers, want zo ontdek je elk jaar een nieuwe streek!”
Sylvie De Coster, Conservator Texture

Een zonovergoten fietstocht is de beste manier om optimaal én op eigen tempo van de vlasvelden te genieten.

  • Museum Texture stippelt twee gratis fietsroutes langs de vlasvelden uit: één voor gezinnen (ca. 20 km) en één voor fietsliefhebbers (ca. 50 km).
  • Bezoekers kunnen ook in Museum Texture (tevens het startpunt van de routes) terecht voor een gratis knooppuntensticker voor op de fiets. Beide fietsroutes zijn gratis en te vinden via vlasveldeninvlaanderen.be
Veel plezier tijdens dit zonovergoten verlengd weekend!

Ontdek ook:

Partner Content