Wees eens de slechterik

Door De Redactie
Voor een keertje mag je in de game "Verschikkelijke ikke...en de rest kan stikke" in de huid van een slechterik kruipen. Het spel werd gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm die momenteel in de bioscopen draait. Dus laat je eens helemaal gaan en wees door en door slecht om de game tot een goed einde te brengen.

In de game ga je door het leven als Gru, een slechterik die uitsluitend kwaadaardige plannetjes beraamt. Zijn nieuwe plan is groots, heel groots want hij wil de maan stelen! Het spreekt voor zich dat Gru heel wat hindernissen op zijn weg vindt. Zo krijgt hij af te rekenen met concurrentie van Vector. Die laatste dingt samen met Gru naar de titel van grootste slechterik ooit. Om je uiteindelijke doel te bereiken, moet je heel wat raadsels en puzzels oplossen en vijanden uit de weg ruimen. Je beschikt daarvoor over leuke wapens, voertuigen, gadgets en uiteraard ook over je gele, grappige onderdanen, de Minions.

Natuurlijk kom je in dit avonturengame heel wat personages en bekende situaties uit de film tegen, maar er zijn ook een aantal exclusieve spelfases voorbehouden voor de game, die in de film dan ook niet voorkomen.

Bij de opstart van de game, moet je eerst een tutorial doorlopen zodat je weet wat je met je personage allemaal kan doen. Je krijgt er uitgelegd met welke wapens je kan “vechten” en hoe je de gele onderdanen moet gebruiken om bepaalde missies op te lossen. Eens je dit doorlopen hebt, moet je aan de slag om Gru te helpen.

Het spel wordt redelijk snel al behoorlijk moeilijk dus een beetje hulp hier en daar van de ouders zal zeker welkom zijn. Anders gaan je kids al na korte tijd het spel naast zich neerleggen.

Opgelet: de game is Engelstalig (maar wordt wel ondertiteld) dus je kids moeten al redelijk geoefende lezertjes zijn, willen ze perfect weten wat ze moeten doen én hoe bepaalde missies in elkaar zitten. De humor in dit spel zit wel snor en dat hebben we vooral te danken aan de gele, kleine mannetjes uit het spel en de film.

Partner Content