Waarom je man denkt dat je weinig zin hebt in seks

Door De Redactie

Mannen in lange relaties onderschatten hoe vaak hun vrouw zin heeft in seks. Dat blijkt uit een nieuw wetenschappelijk onderzoek van de University of Toronto en de University of Western Ontario.

De Canadese psychologen voerden drie onderzoeken uit bij 229 koppels, tussen de 18 en 68 jaar, om tot die conclusie te komen. Deze koppels zijn al gemiddeld zes jaar samen en bedrijven 1 à 2 keer per week de liefde.

In de studies werd onder andere gevraagd een dagboek bij te houden over hun zin in seks en over hun perceptie van de zin van hun partner. Ze moesten ook hun tevredenheid in de relatie noteren.

Let’s talk about sex baby

Wat bleek? Mannen onderschatten de zin in seks bij hun vrouw. Ook zouden ze de noden van de vrouw misinterpreteren. Opmerkelijk: wanneer de mannen dachten dat hun vrouw geen zin had, gaf zij net aan heel tevreden te zijn in de relatie. Vrouwen kunnen goed inschatten, dat is nog maar eens gebleken. Zij konden sneller merken aan hun man of die al dan niet zin had in seks.

Waarom onderschat een man dan je zin in seks? Volgens psychologen is dat hun manier om geen seksuele afwijzing te moeten ondergaan. Als een vrouw ‘nee’ zegt is dat pijnlijk voor het mannelijk ego. Het is dus makkelijker om ervan uit te gaan dat je wederhelft gewoon geen zin heeft. 

Beste mannen, check dus even of je vrouw echt zin heeft of niet en vraag het haar op de vrouw af. Beter communiceren over alles, en ook over seks, is dus de boodschap!

Bron: HNB, Beeld: shutterstock

 

Hoe hou je je relatie spannend?
Experte Rika Ponnet geeft raad.

Partner Content