Welk rijprofiel heb jij?

Door De Redactie
Geef toe, wat weet jij nu over de technische kant van een auto? Omdat vrouwen er niet mogen tegenop zien om een nieuwe wagen aan te kopen, ontwikkelde Toyota de website www.mijntoyotacoach.be. Een site die je meer inzicht geef in je rij- en gebruiksprofiel.

Op www.mijntoyotacoach.be kunnen vrouwen enkele vragen beantwoorden zodat ze meer inzicht krijgen in hun rij- en gebruiksprofiel. Daarna krijg je meteen ook nog nuttige tips om fun en zuinig te rijden en die rekening houden met de motorisering die bij jouw profiel past. Wil je nog extra info? Geen probleem, dan kan je terecht bij automobielcoach Cedric die per mail of per telefoon bereikbaar is.

Tips om minder brandstof te verbruiken en minder te vervuilen

  • Probeer een constante snelheid aan te houden: bruusk versnellen en afremmen leidt tot een hoger verbruik. De Auris Hybride recupereert de energie die vrijkomt bij het afremmen in de elektrische battrij.
  • Oefen de “shifting-up”: schakel een versnelling hoger zodra de motor rond de 2000 à 2500 toeren per minuut bereikt. De automatische versnellingsbak van de Auris Hybride doet dit voor jou.
  • Controleer de bandendruk: een te hoge of te lage bandendruk zorgt voor minder grip
  • Reis licht gepakt: elke bijkomende vracht of elk voorwerp dat invloed heeft op de luchtweerstand verhoogt het verbruik.
  • Beperk het gebruik van airco: de airco kan je brandstofverbruik met 20% doen stijgen.

Meer info: www.mijntoyotacoach.be

Partner Content