Wil de echte Maaike Cafmeyer opstaan?

Door De Redactie
Zotte doos, podiumbeest, waterrat... Wil de echte Maaike Cafmeyer opstaan? Wie 'Maaike Cafmeyer' intikt op Youtube, krijgt haar in een kinky latex-versie te zien. Maar op dit moment is de actrice vooral een mama die uitkijkt naar november.

Quote van de week: "Paste ik nét weer in mijn jeans, was ik opnieuw zwanger!"

Maaike, de mama

Was dat een bewuste keuze, twee kindjes zo kort na elkaar?

”Ik was 36 toen ik Martha kreeg, puur biologisch bekeken is dat al behoorlijk op leeftijd. Ik weet wel dat vrouwen tegenwoordig langer jong blijven, we werken aan ons lichaam en voelen ons bij veertig nog steeds twintig. Maar onze houdbaarheidsdatum om kinderen te krijgen blijft wel dezelfde. Ze moesten dus redelijk snel volgen. En dat is ook niet erg, kindjes maken is geen onaangename bezigheid.” (lachje)

Binnenkort leen jij je stem voor Disney Poëzie. Ben je thuis ook een voorleesmama?

”O ja! Martha is nog heel klein, maar ze is gefascineerd door woordjes. Ze praat ook al goed en ze wil alsmaar boekjes lezen. Ook dat heeft ze van mij, ons huis ligt vol boeken. Momenteel is ze dol op de verhaaltjes van ‘Kikker’. Ik lees die voor, maar ik verzin ook veel zelf. En daar geniet ik ontzettend van, er worden delen van mijn hersenen geprikkeld waarvan ik niet meer wist dat ik ze had. Mijn fantasie wordt geprikkeld. Zo heb ik laatst ook mijn eerste kindervoorstelling gemaakt: ‘Kapitein ZEEEND’, over een jongetje dat dolgraag kapitein wil zijn. Dat heb ik zéér graag gedaan. En is dus voor herhaling vatbaar.”

Maaike, het podiumbeest

Toen we gisteren belden, liet je vallen dat je net twee dagen hard gerepeteerd hebt. Mag ik weten waarvoor?

”Ik heb met Berlaen (Nederlandstalige singer-songwriter, red.) opgetreden. Op zijn cd heb ik de backings gedaan bij een paar nummers en hij vroeg of ik een keer mee op het podium wilde. Supertof! Ik zing ook heel erg graag.”

Maaike, de waterrat

Ik las dat jullie een zeilboot hebben!

”Ik heb de zeilmicrobe te pakken gekregen door mijn man. Ondertussen is het een passie geworden. Hoewel, lezen blijft mijn favoriete tijdverdrijf. Maar ik moet toegeven: met een boek op een zeilboot, is fantastisch!”

Hoe zijn de taken verdeeld aan boord? Hij aan het roer, jij de gewillige matroos?

”Ik zit ook vaak aan het roer, maar hij zegt wel altijd wat ik moet doen. Terecht, want ik ken er te weinig van. Frans zit al dertig jaar op het water. Hij is een Nederlander, die worden bij manier van spreken op een boot geboren. Hij heeft me geleerd wat de gevaren zijn, hoe je de touwen moet knopen en aanmeren en zo. Niet simpel, maar wel heel leuk.”

Lees het volledige interview met Maaike Cafmeyer in Libelle 40 (6 oktober 2011)

Word de nieuwe Disney-stem! Vanaf 10 december kun je dagelijks kijken naar Disney Poëzie, een nieuw kort programma met de allermooiste Disney gedichten. Maaike Cafmeyer, Chris van Tongelen, Tine van de Wijngaert en Ingeborg Sergeant leenden hun stem aan de reeks, en nu is het aan jou! Maak nu kans om een van de stemmen in deze nieuwe serie te worden en spreek je eigen Disney-gedicht in. Waag je kans via [LINK_TEXT id=1]

Partner Content