Wil de échte Mike Verdrengh nu opstaan?

Door De Redactie
Wie ouder is dan 40 herinnert zich Mike Verdrengh van shows als 'Spel zonder Grenzen' en 'Met Mike in Zee'. Wie jonger is, kent hem als vtm-baas. En vandaag zie je hem in De Rodenburgs.


 

 

Mike, de acteur

"De jongere generaties denken misschien dat het oud zot heeft toegeslagen nu de ex-baas van vtm plots gaat acteren, maar ik ben altijd al acteur geweest. Ik ben op mijn 18de naar Studio Herman Teirlinck gegaan en heb eeuwen geleden op de BRT zelfs al eens de man van Gilde De Bal gespeeld. Alleen is Karel Rodenburg mijn eerste grotere rol sinds lang. Vroeger had ik nooit tijd voor dit soort dingen, en hield ik het bij af en toe een bijrolletje, zoals vorig jaar in een aflevering van Aspe."

Mike, de echtgenoot

"Ik ben met mijn grote jeugdliefde getrouwd. Ik was 16 toen ik Irène leerde kennen. Eerst was er het klassieke ‘aan’ en ‘uit’, maar we voelden dat we bij elkaar hoorden en zijn ondertussen meer dan veertig jaar getrouwd. Ik ben dus niet zo’n man die een verjongingskuur wil doorvoeren door voor een veel jongere echtgenote te kiezen (lacht). Samen oud worden is makkelijker dan alleen, denk ik. Als je zo lang samen bent, dan heb je elkaar voor een stuk geboetseerd. Sommige mensen hebben het daar moeilijk mee, zeker als ze heel individualistisch zijn. Maar ik vind daar niets mis mee."

Mike, de pionier

"Ik heb een anarchistisch trekje. Als ik iets interessants zie, dan is mijn reactie: waarom doen wij dat niet? Toen ik jong was, gebeurde er van alles. De rock-‘n-roll kwam op, bijvoorbeeld. Dat kwam uit Amerika of Engeland, en wij zouden dat niet kunnen . Dat was ook zo voor nieuwe dingen in theater, of voor film en tv. Vlamingen hebben op dat vlak te weinig zelfvertrouwen, vind ik."

Mike, de vriend

"Ik begrijp het woord zakenpartner niet goed. Ik heb dat niet, zakenpartners. Ik heb vrienden met wie ik samenwerk. We hebben ook nooit echt "zaken" gedaan, onze drive was totaal anders. We deden dingen omdat we ze graag deden."

Lees het volledige interview met Mike Verdrengh in Libelle 46 (12 november 2009)

Partner Content