Wil de echte Regi nu opstaan?

Door De Redactie
Met Milk Inc. staat hij al jaren aan de top en nu komt zijn tweede soloalbum "Registrated" eraan. Hoog tijd om Regi Penxten (34) in de mix te gooien.

Quote: "Een huwelijksaanzoek doe je niet zo maar even tussen de soep en de patatten in. Ik wil het serieus doen. De bal ligt in mijn kamp, ja."

Regi, het podiumbeest

Je staat al je halve leven op de planken. Wanneer wist jij dat de muziek in wilde?

"Rond mijn achtste. Toen besloot ik dat ik iets met toneel of muziek wou doen. En tegen de tijd dat ik twaalf werd, wist ik het al heel duidelijk: optreden en in de studio werken. Voor mijn ouders was dat best gek om te zien, denk ik. Doorgaans twijfelt een kind toch over wat het later wil worden? Maar ik helemaal niet, ik wist al heel vroeg dat het dit zou zijn. En het is best wel een beetje spooky om te zien dat mijn dromen tot op de millimeter uitkomen.

Regi, de zoon

Je vader is altijd erg nauw betrokken geweest bij je carrière.

"In de begindagen deed hij het tourmanagement van Milk Inc. Daar hebben we intussen een externe firma voor, ik vond het lastig te zijn op hem als er iets fout liep. Maar we hebben samen een heel mooie tijd beleefd. Hij reed ons in z’n auto echt overal naartoe. Ik besef dat ik daar heel veel geluk mee heb gehad, mijn ouders hebben me van bij het begin heel erg gesteund in mijn muzikale carrière. En ze hebben me altijd mijn zin laten doen. Pa ontfermt zich nog steeds over mijn geldzaken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen enkele factuur zelf afhandel. Dat zal ik toch ooit eens moeten leren. Op school was ik nochtans goed in boekhouden. Maar pa heeft me lui gemaakt."

Regi, de romanticus

Een interview dat je in 2007 gaf, had als kop: "Ik wil me settelen en aan kinderen beginnen. Waar wacht je nog op?

"Dat lijkt wel dé vraag van 2010. Elke en ik kunnen tegenwoordig nergens komen zonder dat iemand daarover begint. Sinds kort wonen we officieel samen en ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik ooit wil trouwen en kinderen wil. Maar nu begint iedereen ons met die timing om de oren te slaan. Ik snap het wel, we zijn allebei de dertig voorbij en iedereen rondom ons krijgt kinderen. Ik heb er ook helemaal niks op tegen, maar het is zoals Elke soms zegt: soms moet je knopen doorhakken. Dat zal ik dus eens moeten doen."

Lees het volledige interview met Regi in Libelle 15 (15 april 2010)

Partner Content