Wil de echte Steph Goossens nu opstaan?

Door De Redactie

Acteur, laatbloeier, slagerszoon, vrijgezel,... In Thuis speelt hij de doodbrave loodgieter Cois. Maar ontmoet hem live en je ontdekt een heel andere man. Acteur Steph Gossens over de drukte in zijn hoofd, graag zien en soep maken.

 

Steph, de dunne

Je hebt lang 145 kg gewogen. Wat gaf precies de klik om te vermageren?
"Het staat goed om te zeggen: 'mijn gezondheid was niet optimaal.'En dat was ook zo, maar hoe ruw het ook klinkt: gezondheid is niet altijd doorslaggevend voor de mens. De klik is eingenlijk een auditie voor een Nederlandse film geweest. Maar het personage dat ik zou spelen, moest heel dun zijn. Iemand met wat boerenverstand denkt dan meteen: dat krijgt hij toch niet geregeld. Maar ik wilde die rol enorm graag. En dan heb ik het een beetje fout aangepakt en alles op alles gezet, ook fysiek. Wat dom is als je die rol nog niet hebt. Ik wilde laten zien hoever mijn engagement ging. Maar dat heeft dan toch geen verf gepakt bij die hollanders."

Geniet je nog van lekker eten?
"Absoluut! Met twee dingen vind ik vier nieuwe gerechten uit. Acht jaar geleden kon ik dat niet, eten maken voor mezelf. Ik vond dat zo zielig. Nu vind ik dat zalig. Ik heb ook al ontdekt dat soep maken erg ontspannend is."

Steph, de slagerszoon

Je hebt drie zussen. Was het makkelijk als kind, tussen al dat vrouwvolk?
"Nee, maar nu is het een zaligheid. Nu wel. Maar pff, toen ik veertien was…. ik heb twee zussen, een tweeling, die acht jaar jonger zijn dan ik. En dan nog een zus die twee jaar jonger is. Ik ben dus de oudste."

Je bent ook de zoon van een slager?
"Dat is waar. Ik hoor mijn vader enorm graag praten over de verschillende magen van een koei, over hoe je de beste pensen maakt. Alleen… ik at niet graag biefstuk. Ik at nog het liefst ballekes met krieken enzo."

Steph, de duizendpoot

Kun je je nog het moment herinneren dat je voor het eerst Cois neerzette in 'Thuis'?
"Als de dag van gisteren. Ik liep gewoon met een ladder over de scène en zei 'merci Simonneke'. Daar moet je nu ook niets voor kunnen he. Ik dacht: 'gotver, het zijn maar twee woorden, maar dat gaan ze hier geweten hebben.' Volgens mij is nog nooit iemand zo opzichtelijk met een ladder door het beeld gelopen. Maar het wierp zijn vruchten af. Ik vond het zalig."

Je doet nu veel verschillende dingen… Ben je een onrustige ziel?
"Ik ben vooral heel erg druk. Ik doe echt mijn best, maar een dag zonder plannen is voor mij geen geleefde dag."

Steph, de vrijgezel

Ben je nog altijd vrijgezel?
"Ja".

Een mens zou gaan denken dat je bindingsangst hebt…
"Ach nee, hou op! Ik heb geen bindingsangst. Iedereen komt op dat vlak struikelmomenten tegen. Ik ben 43, het zou maar gek zijn mocht er op dat vlak niets gebeuren. Maar als ik een relatie heb, dan moet die ook het woord waard zijn. Lat-relaties bijvoorbeeld… ze moeten het mij niet voorstellen, want ik neem mijn fiets, trek mijn rits dicht en rij heel snel weg. Ik ben een één op één mens. En binnen dat één-op-één gevoel moet je je eigenheden behouden, en moet je ook veel kunnen delen. Maar ik heb zoiets van 'het komt wel goed. Ik heb ook een vervullend leven he. Als iemand een intense wens heeft, beroepsmatig, zoals bij mij het geval was… die geef je niet snel op."

Steph, de hypochonder

"De hypochonder, daar wil ik niets over zeggen, zenne. Da's veel te erg".

Lees het volledige interview in Libelle 26 van 25 juni 2009.

Partner Content