Advertorial

©Thomas Vanhaute

Winkelhieren in Gent: de favoriete adresjes van Evy Gruyaert

Samen met PuurGent

Presentatrice en yoga- en wellbeing-coach Evy Gruyaert houdt van originele en inspirerende winkels en kiest daarom bewust voor ‘winkelhieren’. Dit zijn haar favoriete adresjes in Gent.

1. Bookz&Booze

“Een toffe plek waar boeken mooi worden samengebracht met booze. Ik was er de laatste keer om een cadeautje te kopen voor mijn man Frederik. Je koopt een fles rum of gin, krijgt een superinteressante uitleg van eigenaar Ief Stuyvaert én een bijbehorend boek. En ik kocht ook een flesje Chapter One voor mezelf, een lekkere limoncello op basis van gin. Een adresje dat uitblinkt in creativiteit en originaliteit!”
Hoogpoort 35

2. Burata

“Ik hou van boetieks waar je persoonlijk geholpen wordt, zonder dat het opdringerig overkomt. En waar je een mooie selectie aan labels vindt die elkaar perfect aanvullen: casual chic, tijdloos vrouwelijk en – waarom niet? – een tikkeltje rebels af en toe. Burata van Kirsten Martens is zo’n adresje naar mijn modehart…”
Mageleinstraat 34

3. Huiszwaluw

“Qua woonstijl hou ik niet zo van mainstream, van spullen die zo’n beetje iedereen heeft. Mijn interieur moet ‘warm-strak’ en ruw zijn, er mag een hoek af zijn, je mag best zien dat erin geleefd wordt. Huiszwaluw is een zalige plek om inspiratie op te doen én om advies te vragen aan Dicky van de Velde als je je huis wilt inrichten of restylen.”
Onderbergen 51

Extra tips voor Evy (en voor jou, natuurlijk!)
• Wist je dat er in Gent een label bestaat voor gezinsvriendelijke horeca? Je herkent ze aan de ‘Draakje’-raamsticker! Een leuke eet- en drinkplek voor ouders én kinderen vind je hier. Heel handig als je net als Evy je kinderen soms meeneemt op shoppingtocht.

 

• Evy heeft een superdrukke agenda en woont aan de rand van Gent. Heb jij tijdens de week soms tijd te weinig? Dan is de ‘Shop-op Zondag’ met gratis bus en tram een uitgelezen kans om superrelaxed te winkelhieren. Aanstippen in de agenda, die koopzondagen, elke eerste zondag van de maand!

Winkelhieren, da’s lokaal winkelen, bij de ondernemers van hier, in hun bakstenen winkel of online. Wat je winkelhiert, krijg je terug: onze lokale ondernemers creëren werkgelegenheid, betalen hier belastingen, ondersteunen het verenigingsleven en zorgen voor sfeer en dynamiek in onze steden en gemeenten. Een win-win dus! Op zaterdag 21 maart gaan we massaal lokaal tijdens de allereerste Winkelhierdag. Meer info hier.