©Zillertal Tourismus, Tom Klocker

Wintervakantie in Oostenrijk: ontdek het veelzijdige Zillertal

Advertorial

Elke dag een andere piste afdalen? Neem je de kinderen mee op wintersport? Of hou jij van skiën, maar gaat je boezemvriendin liever wandelen in de sneeuw? In het Tiroolse Zillertal kan dit allemaal. Deze regio in Oostenrijk is zo veelzijdig, dat iedereen er zijn winterding vindt.

Eén grote vallei met enkele zijdalen, achtentwintig dorpskernen en vier vakantieregio’s – dat is het Tiroolse Zillertal in een notendop. Hier kies je de uitvalsbasis die je het beste ligt: een bescheiden dorpje met enkele charmante chalets, een levendige plaats met een authentieke sfeer of iets daar tussenin.

Maar het Zillertal is vooral een immense wintersportregio, onderverdeeld in vier grote deelgebieden: Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch, Zillertal Arena, Mayrhofner Bergbahnen en Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000.

©Zillertal Tourismus, Tom Klocker

Voor skiërs en speelvogels

De vier skigebieden van het Zillertal zijn samen goed voor 542 km pistes. Je vindt er voor elk wat wils: heerlijk brede sneeuwtapijten met veel plaats voor de kinderen, lange afdalingen vol afwisseling, steile pistes, passages met diepe sneeuw…

Zin in extra fun of avontuur? Overal in het Zillertal kom je freerideroutes en snowparks met bochten, bulten en hindernissen tegen. Ook de funlines zijn een topper: deze leuke afdalingen zijn voorzien van tunnels, bruggen, bobbels en andere speelse elementen. Verveling uitgesloten!

Op ontdekking met skiroutes

Natuurlijk kun je de grote skigebieden zelf gaan verkennen. Maar nog handiger zijn de dagroutesuggesties, die het Zillertal heeft samengesteld. Zo’n uitgestippelde skiroute trakteert je op veel variatie en toont je de bergen op hun mooist. Tegelijk vermijd je vervelende verbindingspistes of vlakke tussenstukken.

Je kunt daarbij kiezen uit vier themaroutes, goed voor een hele dag skipret: een toer voor levensgenieters (met smulstops onderweg), een gezinsvriendelijke tocht (met speelse uitdagingen), een sportieve route (met veel hoogteverschillen) en een dagtrip door het gletsjergebied.

©Zillertal Tourismus, Tom Klocker

Winterpret zonder ski’s

Een dagje zonder skiën of snowboarden? Zitten er niet-skiërs in je gezelschap? In het Zillertal zijn er genoeg andere mogelijkheden om in de wintersfeer te duiken: urenlange wandelingen in de sneeuw, eindeloos langlaufen of sleeën op speciale rodelparcours.

Mis ook de unieke trekpleister in de gletsjer van Hintertux niet: in een natuurlijke ijsgrot ontdek je gangen met fonkelende ijskristallen, stalactieten, bevroren watervallen en een meer.

© Zillertal Tourismus, Ilse Kevin

Maar op welke manier je de bergen ook verkent, voor één ding moet je zeker genoeg tijd uittrekken: een culinaire smulpauze op een zonnig terras. Uiteraard kun je gaan voor de hartige eenvoud in een traditionele berghut. Maar net zo goed kun je hier gastronomisch tafelen in een trendy restaurant en verfijnde creaties met streekproducten proeven.

Supertips voor skiërs

©Zillertal Tourismus, Tom Klocker

* Zillertaler Superskipass: dit all-in-ticket geeft je toegang tot de vier deelgebieden (Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch, Zillertal Arena, Mayrhofner Bergbahnen en Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000). Gratis gebruik van de skibus en veel openbare vervoersmiddelen is inbegrepen.
Je kunt een Zillertaler Superskipass kopen voor 2 tot 21 dagen.
* Early bird: Zin om al rond halfacht ‘s morgens op een berg te staan? Met de early-bird-skiformule zie je een prachtige zonsopgang, mag je als eerste de pistes afdalen en sluit je af met een stevig ontbijt.
* Funride: In Mayrhofen laat mascotte Albert Adler je kennismaken met een funrideparcours vol bochten, tunnels, poortjes en spelelementen. Ook leuk voor kinderen en beginners.
* Champion: In de Arena Champions van Zillertal Arena zijn er speedchecks, photopoints en trajecten waarop je gefilmd wordt. Na afloop krijg je een digitaal fotoalbum.

Meer info: www.austria.info

The current regulations with regards to the pandemic can be found on austria.info.