Woonexperte Michèle Van Sebroeck geeft raad

Door De Redactie

Niets leuker dan een huis waarin alles klopt. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Vragen van lezeressen, beantwoord door tv-interieurspecialiste Michèle Van Sebroeck. Vanaf vandaag krijg je elke dag twee vragen en antwoorden voorgeschoteld.

Nu staan er overal verspreid fotolijstjes in huis. Hoe kan je daarmee een leuke fotomuur maken?

Michèle Van Sebroeck: “Een ’wall of family’ vind ik magnifiek. Mensen die zoiets doen, zijn doorgaans heel warm en open. Een grote collage van losse foto’s is niet meer van deze tijd, tenzij je in een vintage interieur woont. Het mooiste resultaat krijg je met een compositie van verschillende lijstjes. Om te weten welk lijstje waar moet komen, leg je ze eerst op een groot stuk karton. Als de puzzel klopt, hou je het karton tegen de muur en prik je er gaatjes in om te weten waar je moet boren. Geen gedoe dus met een meter en waterpas. Zorg dat de fotolijstjes dezelfde kleur hebben, of dat er maximaal eentje uitspringt. Als dat niet kan, stop er dan zwart-witfoto’s in.”

In de lente laten we de living opnieuw schilderen. We willen graag twee felle kleuren combineren. Of wordt dat wat veel?

Michèle Van Sebroeck: ”Turquoise, oranje, gifgroen… die kleuren kunnen heel mooi zijn, maar als je ermee overdrijft, ben je er snel op uitgekeken. En tenzij je iemand bent die altijd actie wilt, gebruik je ze beter niet in de woonkamer. Dat is een plek om tot rust te komen. Ik raad daarom aan om een witte basis te gebruiken en één felle tint te kiezen. Als je toch extra kleur wilt, kun je die in een accessoire stoppen. Neem dan een opvallende kleur die getemperd is, zoals iets donkerder oranje.”

Bron: Libelle 10/2013

Partner Content