Zó boek je de perfecte citytrip

Door De Redactie

Je hoeft niet altijd lang op vakantie te gaan. Er even tussenuit knijpen kan evenveel deugd doen. Maak zeker 'ns een citytrip. Hier lees je hoe je een geslaagde minivakantie organiseert.

 • Waarschijnlijk heb je één of meer bestemmingen op je verlanglijst staan. Check of er in de periode van je voorkeur geen groot evenement plaatsvindt. In Londen waren de hotels (nog) duurder – én was de sfeer anders – tijdens de Olympische Spelen. Idem dito met het carnaval in Venetië, het filmfestival van Cannes, de modeweken in Milaan, de marathon van New York…
   
 • Meestal geldt de vuistregel: hoe vroeger je boekt, hoe meer keuze en hoe interessanter de prijs – al zijn er piekperiodes die altijd een streepje duurder uitvallen. Als je flexibel bent en je niet op een bepaalde stad of hotelligging fixeert, kan een last minute citytrip erg budgetvriendelijk zijn.
   
 • Centraal gelegen hotels kosten meestal wat meer. Als je een scherpe prijs tegenkomt, check dan zeker de ligging: vaak ligt het hotel in een verre wijk of aan de stadsrand. Als je dat op voorhand weet en bereid bent er rekening mee te houden, is dat natuurlijk geen probleem.
   
 • Bepaalde evenementen, tochten of rondleidingen kunnen je citytrip extra pit geven. Soms kun je ze al vooraf boeken bij je touroperator. Zo heb je gegarandeerd een plaatsje én een correcte prijs.
   
 • Het is slim om vooraf al in grote lijnen te bekijken wat je allemaal in de stad wilt gaan doen. Wil je beslist naar bepaalde musea of tentoonstellingen, of wil je vooral gaan winkelen? Of misschien wil je allereerst naar de klassieke toeristische trekpleisters. Bekijk op een stadsplan waar je persoonlijke highlights liggen. En kies dan een hotel in die buurt, om veel heen en weer gependel te vermijden.
   
 • In een andere stad zul je te voet altijd meer kilometers afleggen dan in je eigen omgeving. Neem dus een paar comfortabele en goed ingelopen (stap)schoenen mee.

   

 • Informeer welke persoonlijke documenten je moet meenemen (identiteitskaart of  internationaal paspoort?) en zorg dat je alle vervoertickets, hotelvouchers, adressen én telefoonnummer van reisagent of touroperator bij je hebt.
   
 • Zelfs als je niet van plan bent om stevig te shoppen, is de kans reëel dat je toch wat souvenirs of andere leuke hebbedingen zult kopen. Stop voor alle zekerheid een handige, opvouwbare (sport)tas in je trolley, die je straks met je buit kunt vullen.

Partner Content