goedkoop reis kinderen

Zo kun jij goedkoop op reis met je kinderen

Door De Redactie

“Mama, ik wil op reis!” Maar wat als je daar eigenlijk weinig tot geen budget voor hebt? Sabine Kuipers-van-der-Meer, Nederlandse reisbloggergeeft op haar website ‘Vakantie met kinderen’ advies aan ouders. Met deze 5 tips blijft jouw portemonnee toch een beetje gespaard. 

Ga voor een vakantiehuis of camping

De prijzen van hotels lopen al snel op door alle diensten die eraan verbonden zijn. Kook je graag zelf? Dan bespaar je al heel wat. Nog goedkoper, en heel origineel, is kamperen op een boerderij. Boerencamping Hoeve Nieuwkoop is een camping op Waddeneiland Texel waar je kalfjes kunt voederen. Bovendien zijn het strand en het zwembad vlakbij.

Kijk tijdig uit naar (vroegboek)kortingen

Last minute-vakanties zijn tegenwoordig zo’n trend dat ze niet altijd meer zo goedkoop zijn. Verschillende reisbureaus geven wel straffe kortingen als je lang op voorhand boekt. Momenteel tik je kortingen op de kop tot maar liefst 50%.

Kies voor minder toeristische plekken 

Onbekend is onbemind. Sabine vindt Tsjechië een echte aanrader. Het is er mooi en heel betaalbaar. Tsjechië is ook een geschikt alternatief voor dure skioorden in Oostenrijk of Zwitserland.

Boek een fiets- of autovakantie

Ben je wat sportiever aangelegd? Dan is de fietsvakantie iets voor jou. Je kunt dan bijvoorbeeld van camping naar camping reizen. Op ‘Fiets-fun’ vind je verschillende aanbiedingen aan de laagste prijs. Wil je wat verder weg? Dan blijft de auto toch nog de beste oplossing.

Vermijd het hoogseizoen

Niet altijd makkelijk met schoolgaande kinderen, maar ook buiten de zomervakantie zijn er nog mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld op reis in de herfstvakantie. Die ligt buiten het hoogseizoen. In landen onder de evenaar is het dan zelfs bijna zomer. Of boek je vakantie helemaal op het einde van het hoogseizoen. Dan liggen de prijzen ook meestal wat lager.

Gastredacteur: Chiara Carlier

Ook hier kun je op besparen:

Partner Content