Zo maak je zelf lichtjes voor in de tuin

Door De Redactie

Een uil die licht geeft, coole omalampjes of toffe tafellampjes? Je maakt de mooiste exemplaren helemaal zelf!

1. Kijk mama, die uil geeft licht

Dit lieve licht-uiltje van papier-maché is geknipt om samen met de kinderen te maken. Maak behangerslijm volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Blaas een ballon op tot de gewenste grootte en beplak hem tot ongeveer twee derde hoog met stroken wit zijdepapier. Laat deze eerste laag drogen en geef de uil vervolgens nog minstens twee extra lagen voor de stevigheid. Scheur twee kleinere strookjes af voor de oren en plak die mee vast. Laat goed drogen, prik de ballon stuk en verwijder hem. Werk de uil verder af met stiften en plak er een gele snavel en witte pluimpjes op. Maak kleine gaatjes in de zijkant en knoop hier een nylondraad door, om de uil op de hangen. Plak met dubbelzijdige tap een glazen theelichtje (dat een paar cm hoger is dan een waxinelichtje) op de bodem van de uil en hang hem op.

2. Coole omalampjes

Met oude lampenkampjes tover je een standaar lichtjesslinger om tot een originele sfeerbrenger met een nostalgische knipoog. Schroef de lampjes uit de fitting, schuif de metalen bevestigingsring van de lampenkap erover en draai de lamp weer vast. Werk je met een lichtslinger waarvan je de lampjes niet kan losmaken, of met kleinere lampjes, bevestig de kapjes dan met behulp van ijzerdraad aan het snoer.

3. De tofste tafellampen

Gooi oude melk- of sapverpakkingen niet meteen bij het PMD-afval, maar transformeer ze tot originele buitenlichtjes. Open de bovenkant voorzichtig en was en droog de verpakking grondig. Beplak het hele karton met een stuk inpakpapier en plak de bovenkant weer dicht. Wacht tot de lijm goed droog is en snij vervolgens met een cuttermes een grote rechthoek uit de voorkant van het karton. Snij langs achter ook een gat uit de bovenkant, zodat de warme lucht kan ontsnappen. Plaats een glazen theelichtje met een waxinekaarsje in de opening en klaar!

Partner Content