Zo overleven je kamerplanten de vakantie

Door De Redactie

Als je niet wil dat je plantjes er dor en droog uitzien na een weekje vakantie, lees je beter onze tips even. 

1. Reken op vrienden, familie of buren. Heb je het geluk dat mensen voor jou kunnen inspringen tijdens je afwezigheid, zoek dan niet verder: voor je huis, je planten én jijzelf is dit de beste oplossing.

2.  Met pot en al in de tuin. Heel wat kamerplanten hebben tropische roots en voelen zich dus best thuis in een zomertuin. Zoek een – niet al te zonnig – plekje in de border en graaf ze met pot en al in. 

3. Weekje in de volle grond. Als je kamerplanten toch aan verpotten toe zijn, zullen ze extra gelukkig zijn met een weekje in de volle tuingrond. Na de vakantie zet je de opgegraven kluit gewoon in een grotere pot.

4.  Leve de techniek. Blumat en Gardena hebben speciale bewateringssystemen die je planten tijdens je afwezigheid vochtig houden.

5. Waterballon. Koop in je tuincentrum voor elke kostbare kamerplant een soort waterballon: je giet het reservoir vol voor je vertrekt, het water sijpelt langzaam in de pot door.

6. Kleikorrels of waterkristallen houden het water in de potgrond langer vast. Je planten hebben dus minder snel dorst. Info: seramis.be en dcmpronatura.com .

Partner Content