Zo sta je altijd goed op de foto

Door De Redactie

Vind je de vakantiekiekjes waar je zelf op staat, meestal een gruwel om naar te kijken? Met deze tips sta je altijd perfect op de foto

Probleem: grote borsten

Leun niet naar voren met je armen tegen het lichaam gedrukt: zo'n inkijk in je boezem lijkt nogal goedkoop. Neem een relaxte houding aan met een rechte rug en je schouders naar achteren.

Probleem: kleine boezem

Languit op je rug in een strandzetel? Ontspannend, maar op de foto verdwijnen je vrouwelijke vormen. Ga rechtop zitten met een rechte rug en hou je armen een beetje van je lichaam verwijderd.

Probleem: korte benen

Je zit op een stoel of bankje en iemand wil dat moment fotograferen? Verstop je benen niet onder de stoel, want zo lijken ze wel érg kort. Verleng je benen door ze te tonen: strek ze uit.

Probleem: geen nek

Wanneer je hoofd naar beneden is gericht, lijkt het rechtstreeks op je schouders te staan. Steek je kin in de lucht, maar overdrijf niet want dan lijkt het of je nek te lang is.

Probleem: dikke bovenarmen

Armen die tegen het lichaam gedrukt zijn, nemen in omvang toe op foto. Zorg voor een beetje afstand tussen je arm en je lichaam.

Probleem: geen taille

Plaats je handen in je zij, en je creëert meteen wat taille.

Probleem: buikje

Door je buik in te trekken en je adem in te houden lijk je meteen enkele kilootjes lichter. Comfortabel is iets anders… Makkelijker is plaatsnemen in een strandstoel en lichtjes naar achteren leunen.  

Deze en nog veel meer tips vind je in het boek
Verander je look, verander je leven van
Trinny Woodall en Susannah Constantine.
Uitg. Archipel, ISBN 906305209X, 29,95.

Partner Content