Happy couple taking selfie

Zo sta je altijd goed op (vakantie)foto’s

Door Isabelle Ignoul

Tijdens je vakantie maak je veel herinneringen en die wil je natuurlijk op de gevoelige plaat vastleggen. Maar ben je niet de beste poser? Geen nood, met deze tips ben jij dé ster van je (vakantie)kiekjes.

Gebruik je tong

Jazeker, je tong. Die duw je tegen je gehemelte terwijl je lacht. Het is een goede manier om die gevreesde dubbele kin te vermijden én het verlengt je nek- en kaaklijn. Move over, Heidi Klum! 🙂

Kantel lichtjes je hoofd

Door je hoofd lichtjes te kantelen vermijd je schaduwen die je gezicht groter, breder en zelfs lichtjes verkleurd kunnen laten uitzien. Ga een beetje schuin staan, lift je kin lichtjes en kijk naar een punt dat zich net boven je natuurlijke gezichtsveld bevindt.

Positioneer je armen

Misschien niet meteen geschikt voor elke vakantiefoto, maar het is wél een oud ‘rodelopertrucje’: draai je lichaam 45 graden en plaats je arm, die zich het dichtst bij de camera bevindt, op je heup. Zet een voet voor de andere, richt deze naar de camera en plaats je gewicht op je achterste been. Waar is die rode loper in je vakantieresort? 😉

Kruis je enkels

Een foto in vooraanzicht, bijvoorbeeld: jij voor de de Sagrada Familia of een street style snap misschien, vraagt om gekruiste enkels. Zo zullen je heupen smaller lijken en je benen langer. Win-win, toch?

Volg de groep niet

Een gezinsfoto of een vakantiefoto met vriendinnen? Neem niet allemaal dezelfde houding aan. Het is eerst en vooral te statisch, maar daarnaast is iedereen ook anders gebouwd. Bijgevolg zal het oog van de kijker als vanzelf afdwalen naar wie het beste oogt in die pose, niet naar de foto.

Ontspan

Het spreekt voor zich, maar wanneer je je ontspannen en gelukkig voelt, zul je meer flatterende foto’s van jezelf kunnen (laten) maken. Het is tenslotte vakantie, toch…dus relax!

Bron: stylecaster.com

 

Partner Content