Zonder stress op vakantie: zo doe je dat

Door De Redactie

Op vakantie gaan dat is: ontdekken, heerlijk relaxen, lekker eten,… Maar voor sommige mensen brengt een reisje ook stress met zich mee. Met deze tips kun je wel volop genieten!

 1. Bereid alles goed voor

  Begin op tijd met je vakantie te plannen. Leg twee weken vooraf al wat spullen klaar die je zeker wilt meenemen en stel op tijd je out-of-office e-mail en/of voicemail in. Bekijk ook al wat prijslijsten: zo weet je wat je kunt verwachten als je ter plekke op restaurant gaat of een uitstap wilt doen.

 2. Vermijd bagagestress

  Stop in je handbagage al wat handige spullen, zoals een bikini, slippers, medicijnen, haarborstel, tandenborstel en ondergoed. Zo hoef je je niet al te veel zorgen te maken als je je koffer zou kwijt raken. Extra tip: neem een foto van je koffers en de inhoud. Dan kun je dat als bewijs aan de vliegtuigmaatschappij voorleggen, als je koffer niet op de bestemming zou arriveren.

 3. Kom goed op tijd

  Je weet nooit wie er voor jou in de rij zal staan bij de verschillende checkpoints, voorzie dus genoeg tijd. Beter wat te vroeg aankomen en nog een koffietje meepikken, dan te moeten stressen om je vlucht te halen.

 4. Relax

  Maak op reis een realistische planning: ga liefst niet op een dag én shoppen én drie musea bezoeken én naar het strand… Gun jezelf wat tijd om tot rust te komen en eens lekker te niksen, te lezen, te zonnen… Stel ook op vakantie je prioriteiten.

 5. Neem een e-break

  Hoe heerlijk kan het zijn om even je smartphone en dataroaming uit te zetten en berichtjes en mails te negeren. Gebruik je vakantie voor een digitale pauze.

 6. Onthou het toverwoord: compromis!

  Verspil tijdens je vakantie geen energie aan onnodige drama’s en discussies. Wil je eens iets anders doen dan je reispartner? Je kunt er een dagje alleen op uittrekken, maar soms is een compromis ook fijn. In de voormiddag naar het museum en in de namiddag naar het strand? Ideaal!

Bron: momondo, beeld: shutterstock

Partner Content