Zot van dit boek: ‘De Hondenman’ van Toni Coppers

Libelle-redacteur Annelies kruipt graag in bed met een goed boek. Elke week vertelt ze welke roman haar deed doorlezen tot in de vroege uurtjes. Vandaag: De Hondenman van Toni Coppers. 

“Ze stond achter het glas en keek de kamer in. Apparaten, buisjes, sondes. En daartussenin, haar vader. Een week geleden was ze onaangekondigd bij haar ouders op bezoek geweest. Haar moeder was boodschappen gaan doen. Hij had erop gestaan om zelf voor koffie te zorgen en hij had het dienblad zoals steeds volgestouwd met koekjes en enkele grote taartpunten, maar van de afstand tussen de keuken en de kleine woonkamer was hij zo buiten adem dat hij even moest uitpuffen in de sofa. Hou vol, dacht ze. Hou alsjeblief vol, je kunt het. Ik ben eindelijk gelukkig, papa. Ik wil dat je me nog lang gelukkig ziet.”

De Hondenman gaat over…

Een geschokte, rouwende commissaris Liese Meerhout die héél diep moet gaan om een seriemoordenaar te vinden. Het gaat Liese Meerhout nochtans voor de wind aan het begin van het verhaal. Ze heeft een nieuw lief en verhuist met hem naar een nieuwe stek. Maar de rust is van korte duur wanneer het lijk van een vrouw in het Galgenweel gevonden wordt, misbruikt en zonder hart.  Er is geen enkel aanknopingspunt, behalve een gelijkaardig geval in Spanje en Duitsland. Is de seriemoordenaar een Spanjaard? Een Duitser? Of een Belg? In ieder geval is het een gek die niks te vrezen heeft. Wanneer Lieses vader bovendien onverwacht sterft en Liese overmand raakt door verdriet, bijt ze zich nóg harder vast in de zaak.

De Hondenman wil je lezen want…

Ik heb Toni Coppers vorige zomer ontdekt – nog vóór zijn misdaadreeks Coppers met Hilde De Baerdemaeker op vtm kwam. Ik was meteen wég van zijn thrillers: secuur en supervlot geschreven, met veel oog voor details die kloppen (altijd leuk als een thriller geen losse eindjes heeft) en perfect opgebouwd naar een spannende plot. Maar meest van al ben ik fan van zijn Liese Meerhout- personage. Wat een flik! Een ietwat onderkoelde vrouw met weinig talent voor geluk maar een immens groot rechtvaardigheidsgevoel. Je sluit Liese meteen in je hart, je supportert mee aan de zijlijn dat haar leven eindelijk weer op de rails mag komen. En dat ze deze gevaarlijke gek, die voor een tweede keer toeslaat in Antwerpen, snel mag vinden.

Kortom: De Hondenman is een ijzersterke thriller van bij ons. Liese Meerhout is in topvorm in deze tiende Coppers. Wij kijken uit naar nummer elf!

Ook lezen? De Hondenman is de tiende Liese Meerhout, maar je kunt ‘m ook zo lezen, zonder dat je de vorige boeken las. Ik heb alle Coppers-thrillers door elkaar gelezen; ik ben begonnen met Het Laatste Oordeel – nummer 8 in de reeks – en heb pas daarna de oudere thrillers ontdekt. Je vindt de thrillers van Toni Coppers in de boekhandel of als e-book.

Partner Content