Zot van dit boek: ‘De kus’ van Danielle Steele

Libelle-redacteur Annelies kruipt graag in bed met een goed boek. Elke week vertelt ze welke roman haar deed doorlezen tot in de vroege uurtjes. Vandaag: De kus van Danielle Steele.

Libelle-redacteur Annelies kruipt graag in bed met een goed boek. Elke week vertelt ze welke roman haar deed doorlezen tot in de vroege uurtjes. Vandaag: De kus van Danielle Steele. 

“Ze vroeg zich af of het verdriet om Bill ooit zou verdwijnen. Ze betwijfelde het. Elke nieuwe dag was erger dan de dag daarvoor. Ze had niets om zich op te verheugen, niets te wensen, niets te hopen, niets om in te geloven. Bill had alles met zich meegenomen en haar niets achtergelaten behalve herinneringen en verdriet.”

De kus gaat over…

een leeg, liefdeloos huwelijk waarin Isabelle is beland en haar verlangen om eruit te stappen. Ze zorgt voor haar tienerdochter Sophie, en vooral voor haar tienerzoon Teddy die gehandicapt ter wereld kwam. Haar man, een koele zakenman, heeft het altijd druk druk druk en is nooit thuis. Het enige lichtpunt in haar lusteloze bestaan is haar ‘vriendschap’ met Bill. Nachtenlang voeren ze telefoongesprekken over het leven, (het gebrek aan) de liefde en het lot dan hen niet wil samenbrengen. Ook Bill zit in een huwelijk dat allang die naam niet meer waardig is. Maar de stekker eruit trekken, dat durven ze geen van beiden. Wanneer de twee elkaar ontmoeten in Londen, moeten ze toegeven dat hun innige band net iets verder gaat dan vriendschap – ze zijn verliefd. Maar dan slaat het noodlot toe: net op het moment dat ze elkaar kussen, raken ze betrokken bij een zwaar ongeluk.

De kus wil je lezen, want…

Je sluit Isabelle meteen in je hart: deze vrouw verdient beter dan een verwelkt bestaan tussen de vier muren van haar chique huis in Parijs. Haar situatie is schrijnend: zij zorgt al jaren voor haar gehandicapte zoon, ze is vervreemd van haar man en van zichzelf. Wanneer ze de zachte, gevoelige Bill ontmoet, maakt die een vuur in haar los dat allang gedoofd was. Maar het is niet omdat je de liefde eindelijk gevonden hebt, dat die zomaar voor het grijpen ligt. Zonder al te veel te willen verklappen: De kus is een verhaal dat alle aspecten van de liefde beschrijft: van de zoektocht naar die ene grote liefde in ons leven tot een mislukte liefdesaffaire en een gebroken hart. Meeslepend? Zeker! Ontroerend? Zeker! Met happy end? Dat verklappen we niet!

Kortom: De kus is een pageturner over een grote liefde die niet mag zijn en obstakels die ervoor zorgen dat we ons hart niet kunnen of willen volgen.

Ook lezen? De kus is één van onze Libelle zomerromans. Je koopt ‘m bij Standaard Boekhandel voor 6,95 euro met onderstaande bon.

Partner Content