Deze week in De Eerste Show (16-19 sept): thema mobiliteit

Door De Redactie

Mechelen, 13 september 2013. ‘De Eerste Show’, een dagelijks praatprogramma met gastvrouwen Ilse Van Hoecke en Els De Schepper, die om de beurt een week lang presenteren. Zij nemen de actualiteit onder de loep en snijden de onderwerpen aan die elke vrouw bezighouden.

Op maandag

Hebben we onze auto echt nodig? Of moeten we anders gaan leven? Ilse praat erover met Maarten Matienko van VAB en met Jan Seurinck, die zijn auto deelt met andere gezinnen.

Pascale Naessens is de best verkochte auteur van kookboeken in Vlaanderen. Ze heeft net haar vierde boek uit: 'Puur Genieten, en toch gezond en slank'. Het is géén dieetboek, maar een boek over gezonde en evenwichtige voeding, een filosofie waar Pascale helemaal achter staat.

Libelle lanceerde eind vorig jaar de grote pipi-enquête, waaruit bleek dat 1 op de 10 kinderen nooit naar het toilet gaat op school. Libelle kaartte het probleem aan, en met succes. Want Libelle-redacteur Karolien Joniaux mocht naar een congres van de Wereldgezondheidszorg over deze problematiek. Naast haar zat uroloog Dr. Johan Van de Walle.

Op dinsdag

Hoofdcommissaris Werner van Cant – ook bekend als de man van Kijk Uit! – vertelt wat mag en wat niet mag in de auto. Wat met slippers en hakken? En hoeveel kindjes mag je vervoeren?

Micheline Vansintjan komt langs om alles te vertellen over de beurs Fleuramour. Bloemschikken is weer helemaal in en laat ons daar nu net heel erg goed in zijn!

Yoga voor kinderen, maakt het hen echt rustiger? Tilly Grijp, kindercoach, en Ann Van Turnhout, yogalerares, geloven er allebei heel erg in.

Op woensdag

Rijden senioren nog veilig in het verkeer? Moeten ze een extra test afleggen? Bij Ilse aan tafel zit een heel actieve 70-plusser, Jos. En ook Roel De Klerk van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde praat erover.

Je trui pimpen, hoe doe je dat? Een kolfje naar de hand van crea-specialiste Anneke Van Hooff. Zij maakt van een stukje gekleurde vilt een prachtige bloem voor op je trui!

Libelle zet elk jaar 10 Vrouwen met een Missie in de kijker: sterke vrouwen die een maatschappelijk project op poten hebben gezet. En sinds vorige week zijn ze ook te zien op Libelle tv in het gelijknamige programma.

Eén van hen wordt tijdens de Winterfair verkozen tot ‘Libelle Vrouw van het Jaar’. Chef redactie van Libelle Tom Wattez legt uit hoe de verkiezing in z’n werk gaat, en Siona Ven, die de verkiezing vorig jaar won, komt vertellen wat zo’n titel betekent.

Op donderdag

Op donderdag heeft Ilse het over het rijbewijs. Leer je rijden met de rijschool? Of liever met papa of mama? Wat is het kostenplaatje? En wat is de veiligste manier om het te leren? Daarover praat ze met Jeroen Smeesters van Federdrive en met Sabrina Degreef, chauffeur in wording.

Met een minimum aan budget er toch stralend uitzien? Dat kan! Beautyredactrice Laura vertelt wat je nodig hebt om in no time goed voor de dag te komen.

En naar aanleiding van de Dag van de Vrede ontvangt Ilse VRT-journaliste Inge Vrancken en Anne De Lange. Zij vertellen over de mooie kanten van werken in oorlogsgebied (want ja, die zijn er ook!).

Volgende week is Els weer aan de beurt. Zij heeft het over alles wat met budget te maken heeft!

Het programma is te zien van maandag tot vrijdag op Libelle tv (kanaal 18, telenet) om 8.30, 13.45, 17 en 22.30 u. Eveneens dagelijks om 15.20u op Vijf.

Over Libelle tv

Libelle tv vertrekt vanuit het DNA van het Libelle merk. De zender brengt een rijke mix van positieve programma’s op maat van de Libelle-vrouw, de klok rond, 7 dagen op 7. Naast  het dagelijkse praatprogramma “De Eerste Show” zijn er o.a. het dagelijkse kookprogramma “Ilse Kookt”, stylingtips met Bé De Meyer in “Zij heeft Stijl”, humor van de allerkleinsten in “Flapuit” en inspirerende interieurtips in “De Finishing Touch”.

Libelle tv is te bekijken op Kanaal 18 van Telenet.

Binnenkort nieuw op Libelle tv: De Bakmatch (start 7/10), Toeters & Bellen (start 13/11)

U kunt contact opnemen met:

Sanoma media Belgium nv  – Anouk Mertens – +32 495 577 607- anouk.mertens@sanoma.com

——————————————————————————————————————————–

SANOMA MEDIA BELGIUM NV

Sanoma Media Belgium NV is de uitgever van de Nederlandstalige magazines Feeling, Feeling Wonen, Flair, Libelle, Libelle mama en Libelle Lekker, Marie Claire Vlaamse editie, Marie Claire 2, Njam, Story, TeVe-Blad en Pink Ribbon, en van de Franstalige bladen Femmes d’Aujourd’hui, Flair, Gael, Gael Maison, Marie Claire Belgique, Marie Claire 2, Moustique, Télé Pocket en Pink Ribbon. Sanoma Digital Belgium is eigenaar van o.a. www.shedeals.be, www.libelle-lekker.be, www.styletoday.be, www.kieskeurig.been www.zappybaby.be. In 2012 riep Sanoma haar eerste radiozender in het leven: StoryFM. In zusterbedrijf Sanoma Regional worden een 40-tal nichetijdschriften uitgebracht zoals o.a. LovingYou en Attitude, en bij sQills, KungFu en Head Office kunnen onze klanten terecht voor Content Marketing.

Sinds juli 2011 is Sanoma 33% eigenaar van De Vijver Media (Woestijnvis, HUMO en SBS Belgium (Vier en Vijf)).

Sanoma Media Belgium maakt deel uit van de Sanoma Group, een veelzijdige mediaorganisatie die informatie, educatie en entertainment verzorgt voor miljoenen mensen in meer dan twintig landen.

Sanoma Media Belgium maakt kwalitatieve inhoud, interessante producten en diensten eenvoudig beschikbaar en beantwoordt aan de behoefte van zijn lezers, kijkers en luisteraars.

Het biedt een uitdagende en boeiende werkomgeving voor 10.000 mensen in ruim 20 landen. In 2012 haalde de groep een netto omzet van 2,4 miljard euro.

http://www.sanoma.be

Partner Content