Deze week in ‘De Eerste Show’ van 16 t.e.m. 19 december : thema geluk

Door De Redactie

Mechelen, 13 december 2013. Voor de ene is het een goede gezondheid, voor de ander een goed lief en voor nog een ander misschien wel veel geld. Wat betekent geluk? Daarover praat Ilse deze week (16-19 december) in De Eerste Show.

Op maandag

Vandaag hebben we het met Griet Rummens, Diensthoofd Gezondheidszorg en Beweging, en psychologe Deb Van Steenwegen over 'Pluk je Geluk'.

Prinses voor één dag zijn, schitteren in prachtige jurken… We nemen een kijkje achter de schermen van een Libelle-modereportage. Styliste Sara Collier geeft tekst en uitleg.

Deze week wordt het Woord van het Jaar verkozen. Wordt het selfie, pestribbels of belbos? Of nog iets helemaal anders? We praten erover met Stef Croon van de Taaltelefoon.

Op dinsdag

Als kinderen ongelukkig zijn, heeft dat later dan gevolgen? Chantal Van Audenhove is Geluksprofessor en zij zit samen met Marlies Algoet aan tafel. Marlies geeft les met de methodiek 'Toverbos' waarbij veel aandacht geschonken wordt aan kleuters en emoties.

Hoe kom je zonder stress de feestdagen door? Daar heeft culiredactrice Natalie Peeters heel wat tips en tricks voor.

En wat als je baby veel te vroeg geboren wordt? David Van Laere is professor neonatologie in het UZA. Petra De Pauw kreeg een prematuur dochtertje.

Op woensdag

Lachen is gezond, en het maakt je ook gelukkig. Daar weet lachcoach Mary-Roos Nijs alles van. Jacques Peusjens vertelt dan weer over de vele positieve ervaringen als Cliniclown.

Angelo Dornyvertelt ons alles over ecologisch tuinieren. Of: met een minimum aan inspanningen toch een mooie tuin krijgen.

En wie wil genieten van een dag vol sprookjes moet beslist naar de Winterefteling. Roodkapje zelf (!) komt vertellen over de winter in het Sprookjesbos en Ann Deswerts, een echte Eftelingfan, komt ook langs.

Op donderdag

Maakt geld gelukkig? Stefanie Gelaude van de Nationale Loterij zit samen aan tafel met Tineke Moreels, die onlangs € 50.000 won bij 'De Val van 1 Miljoen'.

Wil je er met de feestdagen stralend uitzien? Sofie Heyens geeft snelle beautytrucs met feestallure.

Meer dan de helft van de Vlamingen vindt dat veel mensen die een uitkering krijgen, die eigenlijk niet verdienen. Is de Vlaming niet langer verdraagzaam? We vragen het aan socioloog Tim Reeskens.

Volgende week presenteert Els ‘De Eerste Show’ met als centraal thema gezondheid.

‘De Eerste Show’ is er van maandag tot vrijdag op Libelle tv (kanaal 18 van Telenet) om 8.30, 13.45, 17 en 22.30 uur. Eveneens elke dag om 15.20 uur op Vijf.

Over Libelle tv

Libelle tv vertrekt vanuit het DNA van het merk Libelle. De zender brengt een rijke mix van positieve programma’s op maat van de Libelle-vrouw, de klok rond, 7 dagen op 7. Naast het dagelijkse praatprogramma “De Eerste Show” zijn er o.a. de kookprogramma's “Ilse Kookt” en "De Bakmatch", humor van de allerkleinsten in “Flapuit” en inspirerende feesttips in “Toeters & Bellen”.

Libelle tv is te bekijken op Kanaal 18 van Telenet.

U kunt contact opnemen met:

Sanoma Media Belgium nv  – Anouk Mertens – +32 495 577 607- anouk.mertens@sanoma.com

——————————————————————————————————————————–

SANOMA MEDIA BELGIUM NV

Sanoma Media Belgium NV is de uitgever van de Nederlandstalige magazines Feeling, Feeling Wonen, Flair, Libelle, Libelle mama en Libelle Lekker, Marie Claire Vlaamse editie, Marie Claire 2, Njam, Story, TeVe-Blad en Pink Ribbon, en van de Franstalige bladen Femmes d’Aujourd’hui, Flair, Gael, Gael Maison, Marie Claire Belgique, Marie Claire 2, Moustique, Télé Pocket en Pink Ribbon. Sanoma Digital Belgium is eigenaar van o.a. www.shedeals.be, www.libelle-lekker.be, www.styletoday.be, www.kieskeurig.been www.zappybaby.be. In 2012 riep Sanoma haar eerste radiozender in het leven: StoryFM. In zusterbedrijf Sanoma Regional worden een 40-tal nichetijdschriften uitgebracht zoals o.a. LovingYou en Attitude, en bij sQills, KungFu en Head Office kunnen onze klanten terecht voor Content Marketing.

Sinds juli 2011 is Sanoma 33% eigenaar van De Vijver Media (Woestijnvis, HUMO en SBS Belgium (Vier en Vijf)).

Sanoma Media Belgium maakt deel uit van de Sanoma Group, een veelzijdige mediaorganisatie die informatie, educatie en entertainment verzorgt voor miljoenen mensen in meer dan twintig landen.

Sanoma Media Belgium maakt kwalitatieve inhoud, interessante producten en diensten eenvoudig beschikbaar en beantwoordt aan de behoefte van zijn lezers, kijkers en luisteraars.

Het biedt een uitdagende en boeiende werkomgeving voor 10.000 mensen in ruim 20 landen. In 2012 haalde de groep een netto omzet van 2,4 miljard euro.

http://www.sanoma.be

Partner Content