Deze week in De Eerste Show! (week 17)

Door De Redactie

 

In De Eerste Show ontvangt Ilse Van Hoecke deze week (van maandag 21 april tot en met vrijdag 25 april) weer boeiende praatgasten, bekende en minder bekende Vlamingen, in een fris decor. Een informatief gesprek aan tafel of een emotionele babbel op de canapé...we krijgen het allemaal in De Eerste Show. 

Op Paasmaandag hebben we Igor De Bliquy bij Ilse op de canapé. Hij werd 2 jaar geleden tot priester gewijd, hij was toen pas 29. Nog een jonge kerel die nu al weet wat hij wil is Louie Van Nieuwenborgh: hij houdt van bakken en is dol op desserts, heeft een blog en nu zelfs een boek! Gas en elektriciteit, we moeten het betalen. Maar liefst zo weinig mogelijk. Jan Moers van Test-Aankoop vertelt op maandag over de voordelen van groepsaankopen. En De Nieuwe Snaar stopt en nu definitief mee. Jan De Smet komt langs en vertelt over de hoogtepunten en over dat nakend afscheid.

Een boek over WOI is bijzonder om te schrijven, vooral als het over je eigen grootvader gaat. Stefan Hertmans schreef Oorlog en Terpentijn. Goed slapen is belangrijk! En als het niet lukt, kan je het leren: we horen er alles over van slaapexpert Johan Verbraecken. Oude kastjes pimpen, zodat ze er supercool uitzien! Dat doet Han Weetjens, we mogen binnenkijken in haar atelier. En we weten dat ze sportief en snel is, maar ze kan ook koken! Ze schreef mee aan een kinderkookboek: Elodie Ouedraogo.  Ze vertelt er dinsdag over in De Eerste Show.

Op woensdag vertellen Cedric Vanheule en Miek Hertmans over talent in je buurt. Een mooi initiatief dat mensen dichter bij elkaar moet brengen. Tine Vandezande heeft het over de mooiste plekjes die je kan bezoeken tijdens Erfgoeddag. Palmira Proietti wil nu alvast een beetje zomer in haar brengen met leuke haaraccessoires! Wanneer je op je 50ste plots ontslagen wordt, komt dat hard aan. Ilse Brinkman vertelt over de plotse ommekeer in haar leven.

Wat als je last hebt van een te hoge of te lage bloeddruk? Een vraagje voor huisdokter Ine Van Leeuw. Libelle pakte onlangs uit met een schoolstunt.Hoofdprijs: een make-over van de schoolrefter. Libelle-redactrice Sanne De Lee vertelt ons wie er gewonnen heeft en hoe die refter nu een gezellig plekje is geworden. Wat als je ouders ziek worden en je bent zelf nog heel jong? Melissa Marchand is pas 18 en zorgt voor haar papa die MS heeft. En tot slot stelt organisatrice Christine Huygens het minifestival 'De Schreeuw' voor. Dat alles op donderdag in De Eerste Show.

Op vrijdag is er een compilatie-aflevering waarin chef reportage van Libelle, Tine Trappers, vertelt over de fragmenten die haar het meest zijn bijgebleven uit de afgelopen week.

De Eerste Show wordt uitgezonden van maandag tem vrijdag om 8u30, om 13u45, om 17u en om 22u30 op Libelle tv (kanaal bij Telenet). 

Partner Content