Kinderen koning: win een overnachting voor het hele gezin in Mechelen!

Door Rani Merckx

Een citytrip met kinderen lijkt een hele onderneming, maar is dat wel zo? Heel wat Vlaamse steden spelen namelijk in op hun jongste publiek en ontvangen je oogappels met open armen. Zoals Mechelen bijvoorbeeld. En wie weet trekken je kroost en jij er binnenkort wel naartoe, want wij mogen 4x een overnachting weggeven!

Een gezellig centrum, toffe attracties en zoektochten op kindermaat, tientallen adresjes voor je lege maag en droge keel: Mechelen heeft ‘t allemaal!

4x de keuze van je kids

1.  Hoge toppen scheren

De Sint-Romboutstoren steekt er met kop en schouders bovenuit. Letterlijk dan, want de toren is met zijn 97 meters dé trots van de stad. Hij telt 538 trappen die je langs de oude torenkamers en de indrukwekkende beiaard voeren. En wees gerust: je kids vinden het beklimmen en het fantastische uitzicht al dat gepuf en gezweet meer dan waard!

2. Kriskras door de stad

Mechelen heeft tal van handige en gezinsvriendelijke stadsplannen die je kunt verkrijgen bij de toeristische dienst. ‘Mechelen stuurt je stappen’ leid je bijvoorbeeld via twee interactieve ontdekkingstochten kriskras door de stad: ‘Van Arend tot Zwaluw’ is een beestige ontdekkingstocht en ‘Met Natte Voeten’ is een avontuurlijke tocht langs rivieren en vlietjes die doorheen de stad lopen.

3. Klimmen en klauteren

Kinderen ervaren Mechelen als een groot speelterrein. Doorheen de hele stad tref je spelinstallaties waar je kinderen op kunnen klimmen en klauteren. Voeg daar nog de picknickplaatsen in het groen bij, zoals de Kruidtuin en het Vrijbroekpark, en je kids zijn helemaal in hun nopjes!

4. De leukste indooractiviteiten

En het slechte weer? Dat zorgt voor geen opdoffer, want Mechelen heeft zoveel leuke indooractiviteiten:

  • Het Speelgoedmuseum heeft een uitgebreide collectie speelgoed uit alle hoeken van de wereld, van zowel vroeger als nu.
  • Technopolis is een doe-centrum waar je honderden testjes als een echte professor kunt doen en zien hoe de wetenschap werkt.

Kindvriendelijke hotels

En je hoeft niet meer met de auto naar huis, want naast kindvriendelijke activiteiten zijn er ook heel wat hotels die je kids graag zien komen.

Wat kun je winnen?

*Familiekamer plus ontbijt inbegrepen. Beide hotels bieden familiekamer aan tot vier personen.

Maar er is meer. Alle winnaars krijgen er een bezoekerspakket bovenop:

  • Gezinsvriendelijk stadsplan
  • Gids ‘Mechelen stuurt je stappen’ met twee zoektochten
  • Eén prikkelpakket per persoon met 6 proevertjes in Mechelen + extra kortingen op verschillende attracties
  • Eén voucher per persoon voor de beklimming van de Sint-Romboutstoren

Waag je kans! 

Partner Content